Volkswagen ve Ford birlikte çalışacaklarını doğruladı

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess Alman otomobil firmasının Ford ile birleşeceği iddialarını yalanladı. Volkswagen ve Ford’un ortak bir ticari araç geliştirip üreteceği iddialarından sonra iki firma arasındaki ortaklığın başka alanlara da yayılabileceği konusunda bazı spekülasyonlar yapılmıştı.

Cuma günü Almanya’daki bir basın toplantısında medya mensuplarına konuşan Diess bu iddiaları reddetti. Şirketler arasında bir işbirliğinin yapılacağını doğrulayan yönetici, bunun “asla” bir birleşmeye evrilmeyeceğini ifade etti.

“Şu anda sahip olduğumuz ortak platformları değerlendiriyoruz.” diyen Diess, “Ford ABD’de çok güçlü ve biz de diğer pazarlarda güçlüyüz.” diyerek işbirliğinin arkasındaki asıl sebebi vurguladı.

Ford sözcüsü Jennifer Flake’in açıklamalarına bakılırsa iki firmanın birlikteliği yalnızca ticari araçları kapsamayacak. “Volkswagen ile yaptığımız mutabakat anlaşması birden fazla alanı kapsıyor. Şimdilik ayrıntıları paylaşmak doğru olmaz.”

Bu sözler, Volkswagen ve Ford’un elektrikli ve otonom araçlar üzerinde beraber çalışacağına dair iddiaları bir kez daha ateşlemiş oldu. Firmalardan gelecek böylesi bir adım son derece mantıklı olabilir; çünkü Ar-Ge faaliyetlerine ayrı ayrı yatırım yapmaktansa ortaklaşa bir gelişim süreci maliyetleri önemli ölçüde düşürebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu