Elon Musk’tan ortalığı karıştıracak paylaşım: Yeni Tesla Model S geliyor

Mevcut otomobillerinde çıkan sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Tesla CEO'su Elon Musk, yine bombayı patlattı. Yeni nesil Model S, benzersiz bir otomobil olarak 1 ay sonra geliyor.

Elon Musk yine ortalığı karıştıracak çok iddialı bir paylaşımda bulundu. İddia ettiğine göre, yeni Tesla Model S, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir otomobile dönüşüyor. 0’dan 100 km/s’e 2 saniyenin altında çıkan ilk seri üretim otomobil olma iddiasındaki aracın son hızı 322 km/s’i bulacak.

Önümüzdeki ay tanıtılacağını duyurduğu otomobil, çok güçlü bir multimedya sistemine sahip ve yüksek performans gerektiren Cyberpunk oyunu bile oynanabilecek. İç mekan görüntüsü de hayli ilginç.

Üst bölümü olmayan, dikdörtgen formunda yarım bir direksiyona sahip aracın, ilk nesilde olduğu gibi yine gösterge paneli bulunuyor. Tesla’nın, son piyasaya sürdüğü Model Y ve Model 3’te gösterge paneli yer almıyor.

Elon Musk, paylaşımında aracın bir ay sonra meydana çıkacağını da ifade etti.

Tesla CEO’su – Elon Musk

Elon Musk, Twitter’dan Waymo CEO’su John Krafcik ile giriştiği atışmada Tesla’nın geliştirdiği teknolojinin bütçesine göre Waymo’dan daha başarılı olduğunu iddia etmişti. Krafcik, bir dergiye verdiği röportajda Tesla’nın geliştirdiği otopilotun tam otonom bir teknoloji olmadığını sürücüsüz kullanılmasının tehlikeli olduğunu belirtmişti. Waymo CEO’su, kendi geliştirdikleri otopilotun gerçek bir otonom sürüş vadettiğini iddia etti. Bunun üzerine Musk, Twitter’daki paylaşıma: “Tesla, bütçesine göre Waymo’dan daha iyi yapay zeka donanımına ve yazılımına sahiptir” anlamına gelen cevap yazdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu