Mercedes-Benz Sprinter yeni dizel motoruna kavuştu

Hem orta hem uzun Panelvan'da sunulacak yeni 2.0 dizel motor, 163 hp güç ve 360 Nm tork üretecek.

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, ticari modeli Sprinter’a 163 hp güç ve 360 Nm tork üreten 2.0 litrelik turbo dizel bir motor seçeneği ekledi.

Yüke duyarlı elektronik stabilite kontrolü, çeki demiri hazırlık paketi, anahtarsız çalıştırma ve brake hold fonksiyonlarını standart olarak sunan Sprinter, 3.010 kg taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca yeni dizel motora kavuşan ticari araçta; Kör Nokta Uyarı, Park Asistanı, Trafik Levhası Algılama, Çapraz Rüzgâr Asistanı, Sürücü Dikkat Takip Sistemi, Şeritte Kalma Asistanı ve Adaptif Hız Sabitleyici gibi güvenlik donanımları da yer alıyor.

Ön koltuklar, elektrikli kayar kapı, ısıtmalı ön cam, otomatik klima gibi ekipmanlar ise opsiyonel olarak tercih edilebiliyor. Aynı zamanda Mercedes, ticari aracın arka kısmında çalışma istasyonu, raf ve ağır yüke dayanıklı taban gibi çözümler de sunuyor.

Avrupa pazarında 190 hp güç ve 350 Nm tork üretebilen 2.0 benzinli versiyonuna sahip Sprinter’da bir de yine 190 hp güç fakat 441 Nm tork üreten 3.0 litrelik V6 turbo dizel motor sunuluyor.

Hem orta hem uzun Panelvan’da sunulacak olan yeni dizel motor uzun Panelvan’ın yüksek tavanlı versiyonunda da alınabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu