“2023 Otomotiv İnovasyon Ödülü” Michelin’den

"Şasi, Araç Gövdesi & Dış Görünüm" kategorisinde Michelin'in yüzde kırk beş oranında sürdürülebilir malzeme içeren yol onaylı otomobil lastikleri, 2023 Otomotiv İnovasyon Ödülü'ne layık görüldü. Yüksek standartları, kapsamı, ortaklık boyutu ve genel vizyonu ile adından söz ettiren Michelin, 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında ara bir hedefle sürdürülebilir malzemeler içeren lastik üretme taahhüdünü bir kez daha yineliyor ve 2050 yılına kadar yüzde yüz sürdürülebilir malzemeler içeren lastik üretme taahhüdünü yineliyor.

Mobil sektöründe lider olan Michelin, 2023 Otomotiv İnovasyon Ödülünü kazandı. Otomotiv Yönetimi Merkezi (CAM) ve PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından Frankfurt’ta düzenlenen ödül töreninde Michelin, “Şasi, Araç Gövdesi & Dış Görünüm” kategorisinde “Otomotiv İnovasyon Ödülü”ne (AutomotiveINNOVATIONS Award) layık görülmüştür. %45 oranında sürdürülebilir malzeme içeren yol onaylı otomobil lastikleri için 2023 Otomotiv İnovasyon Ödülü’ne layık görülmüştür.

Yüksek standartları, kapsamı, ortaklık boyutu ve ürünün kullanım ömrü boyunca kapsamlı yaklaşımı açısından benzersiz olan sürdürülebilir malzeme stratejisi ile Michelin, yalnızca bir ürün veya birkaç ürün gamında değil, tüm ürünlerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Araştırma-geliştirme ve endüstriyel zorluklar, yeni sektörlerin ve değer zincirlerinin kurulmasını zorunlu kılıyor. Bu uygulamada kullanılan yöntemler, endüstriyel süreçleri ve araçları kapsamlı bir şekilde değiştirmeyi gerektiriyor. Kapsam bakımından sektörde eşi benzeri olmayan bu hedef, grubun çevreyi korumak için ürünlerinin tasarımını ve üretim süreçlerini değiştirmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Sürdürülebilir malzemeler için açık bir tanım ve gelişmelerin hızı çok önemlidir!

Michelin, sürdürülebilir malzemelerin insan ömrü boyunca geri dönüştürülebilen veya yenilenebilir malzemeleri olarak görüyor ve sektörde bir malzemenin sürdürülebilirliğini tanımlayan ortak bir tanım bulmaya çalışıyor. Ayrıca, sürdürülebilir malzemeler alanında inovasyonların hızı ve doğasının yeni beceriler gerektirdiğini anlayan grup, özellikle geri dönüşüm alanlarında çığır açıcı teknolojilerin geliştirilmesini hızlandırmayı amaçlayan bir ortaklıklar programına dahil olmak istiyor.

Örneğin, Pyrowave (r-stiren), Carbios (r-PET), Enviro (rCB), ADEME tarafından desteklenen Empreinte* projesi, IFPEN/Axens (biyo-bütadien) ve ADEME tarafından desteklenen BlackCycle ve WhiteCycle döngüsel ekonomi projeleridir. Ayrıca, Michelin, bir dizi Avrupalı ortakla ve AB desteğiyle kullanım ömrünü tamamlamış lastikleri yeni lastiklere eklemek için yüksek kaliteli ham maddelere dönüştürüyor.

Tüm boyutlarıyla ele alınıyor

Genel bir eko-tasarım çerçevesi, lastiklerin tüm parametrelerini ve çevresel etkilerini dikkate alıyor. Bu yaklaşım, hammadde seçiminden geri dönüşüm çözümlerine kadar lastiklerin kullanım ömrünü analiz ederek 360 derecelik bir yaklaşım içerir. Sonuç olarak, sürdürülebilir malzemelerin geliştirilmesi ve kullanılması, lastiklerin kullanım ömrünün her aşamasında, yani tasarım, üretim, nakliye, kullanım ve kullanım ömrü sonu dahil olmak üzere, tüm önemli faktörleri göz önünde bulundurarak sürdürülebilirliği artırıyor.

2022 yılında piyasaya sürülen ve %45 sürdürülebilir malzemelerden yapılan lastikler, 2025 yılında standart lastiklerde yer alacak teknolojileri içerir. Bu nedenle Michelin, yeni sürdürülebilir malzemelerin büyük ölçekli geliştirilmesine devam ediyor.

Michelin, inovasyon kapasitesinin yanı sıra Grubun 2030 yılına kadar yüzde 40’lık bir ara hedefle 2050 yılına kadar yalnızca yenilenebilir veya geri dönüştürülen malzemeler kullanılarak elde edilen küresel üretimi teşvik etme taahhütlerini sürdürmek için kaydettiği ilerlemeyi gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu