Yerli otomobilin ön gösterim tarihi açıklandı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilin ön gösterim tarihini açıkladı.

Türkiye’nin, 1961 yılında “Devrim” ile başlayan”yerli otomobil üretme”yolculuğu hız kesmeden devam ediyor.  Otomobilin prototipini hazırlayan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), çalışmalarıyla hedefe yaklaşılıyor. TOGG, yerli otomobilin ön gösterimini Aralık ayında yapacağını açıkladı.

Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olarak görülen “Türkiye’nin yerli otomobili” başlangıçta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5’e çıkarılması planlandı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen bir toplantıda TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “Türkiye’nin otomobilinde 2022 yılında piyasaya çıkana kadar, her hafta, her ay ne yapacağımız programlandı. Planı tıkır tıkır işletiyoruz” ifadelerini kullandı.

TOGG olarak şarj altyapısından nesnelerin bağlantısına, yeni startup’lardan yeni yan sanayilere kadar geniş bir mobilite ekosistemi oluşturacaklarını aktaran Karakaş, “Türkiye’nin teknoloji konusunda sinerji yaratacak şirketleri bünyemizde. Büyüyen segmente yatırım yapacağız. 2022 yılında C segmentte elektrikli SUV araçla pazara giriyoruz. 2-3 yıldan sonra AB merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu