Doğuş Otomotiv’den VW fabrika açıklaması

Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu, Volkswagen'in Manisa yatırımımı için; "Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok". dedi.

Türkiye’nin Manisa şehrine kurmayı planladığı fabrikayı Suriye’ye düzenlenen Barış Harekatı operasyonu nedeniyle askıya alan Alman otomobil üreticisi Volkswagen, kurulacak tesis ile ilgili kararını geçtiğimiz yıl bitmeden neticelendirmesi bekleniyordu ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

VW’nin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, konu hakkındaki son gelişmeleri şu şekilde açıkladı; “Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor. Ayrıca VW, Türkiye kararından vazgeçse bile yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artırmayı tercih edecektir.” dedi.

Yıllık 300 bin araç üretim kapasitesi sunarken, yaklaşık dört bin kişilik istihdam sağlayacak Alman üreticinin, Manisa kararını bu yılın ilk çeyreğinde vermesi bekleniyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu