Ucuz Wrangler: Mahindra THAR

Hindistanlı otomotiv üreticisi Mahindra, Jeep Wrangler modeline benzer Thar’ı tanıttı. Fakat aslında THAR, Wrangler'ın değil, o THAR'ın taklidi.


Yeni Mahindra Thar, Jeep Wrangler’ın taklidi gibi görünse de işler aslında öyle değil. Çünkü 1996-2006 yılları arasında üretilen Jeep CJ Wrangler’ın tasarım patenti Hindistanlı otomobil üreticisi Mahindra’ya ait. Jeep’in daha yaygın olması nedeniyle her ne kadar taklit gibi dursa da THAR modeli aslında Wrangler’ın atası diyebiliriz.

Yeni Mahindra THAR’ın dış tasarımında, dairesel farlar, yedi yuvalı ızgara, geniş tampon, geniş dodikler, kare stoplar yer alıyor. Wrangler’ın ikizi olan bu model sadece 2 kapılı olarak sunuluyor. Aynı zamanda THAR hem metal hem de kumaş tavan ve bunun yanında 4 veya 6 koltuklu şekilde de alınabiliyor.

Araç iç mekanında Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7.0 inç’lik dokunmatik bilgi eğlence ekranı sunuyor. Bu ekranda dijital bir pusula, tekerlek açılarını gösteren bir sistem  gibi arazide kullanışlı olacak bazı özellikler de yer alıyor. Bu ekranın belli miktarda su geçirmez olması da yine güzel özelliklerden bir tanesi.

Yeni Mahindra THAR kaputunun altında, 2.0 litrelik benzinli ve 2.2 litrelik dizel olmak üzere 2 adet motor seçeneği sunuyor. Bu motorlar 150 ve 130 beygir güçler yer alıyor. Şanzıman olarak ise 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik vites görev yapıyor.

THAR, şasi üzerinde gövde yapısını korurken, “daha iyi arazi sürüş kabiliyetinin, yanı sıra üstün yol tutuşu ve sürüş kalitesi” vaat eden tamamen yeni bir süspansiyona sahip. Mahindra, araç ile ilgili pek çok ayrıntıya girmese de yeni THAR’ın bağımsız bir ön ve arka çoklu bağlantı kurulumuna sahip olduğunu belirtti.

Arazi koşullarına uygun olan Thar, sırasıyla 41,8, 36,8 ve 27 derece yaklaşma, kalkış ve kırılma açılarına sahip. Şirket ayrıca SUV’un yerden 226 mm yüksekliğe ve 650 mm’ye kadar sudan geçebildiğini belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu