Volkswagen Arteon en güçlü yeni motor seçeneğine kavuştu

Volkswagen’in binek otomobilleri arasında en üst düzey yani en pahalı olan aracı an itibariyle Arteon. Audi’nin A5 Sportback modeline rakip olarak tanımlayabileceğimiz bu şık tasarımlı sportif sedanın an itibariyle 2 adet motor seçeneği vardı. Bunlar 150 beygir gücündeki 1.5 TSI ünite ile 240 beygir gücündeki 2.0 TDI üniteydi. 2.0 TDI motor bile aracı 6 saniye civarında kısa bir sürede 0’dan 100 km/s hıza çıkartabiliyordu. Fakat Volkswagen, Arteon’dan daha fazla performans bekleyen kullanıcıların da olabileceğini düşünerek 272 beygir gücündeki yeni 2.0 TSI motor seçeneğini araca ekledi.

4 silindirli, turboşarjlı ve benzinli olan 2.0 TSI üniteyi, Volkswagen Golf R vb. araçlarda 300 beygir gibi güç miktarlarıyla daha önceden görmüştük. Arteon’da ise bu motor, belirttiğimiz gibi 272 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. Motorla birlikte 7 ileri DSG şanzıman ve 4 tekerden çekiş sistemi de standart olarak geliyor. Bu sayede Arteon artık 0-100 km/s hızlanmasını 5.6 saniyede tamamlayabilecek iken, maksimum olarak da 250 km/s hıza ulaşabilecek. Bu hız tabii ki elektronik limitörlü şekilde belirlenen maksimum hız değeri oluyor. Yoksa bu güç değerleri ile Arteon’un 300 km/s gibi yüksek hızlara ulaşması pek de zor olmayacaktır.

Arteon’un yeni 2.0 TSI motoru yüksek performans getiriyor olsa da verimlilik anlamında da çok başarılı şekilde geliştirilmiş. Volkswagen’in belirttiğine göre bu motorla Arteon, 7 litre / 100 km gibi uygun bir ortalama tüketim değerine sahip oluyor. CO2 emisyon değeri de 160 g / km olarak belirtiliyor.

Performanslı motor ve 4 tekerden çekiş sistemi gibi ekstra mekanik aksamlar, Arteon’un iç hacminde de herhangi bir azalma yaratmıyor. Yani tüm Arteon’ların bagaj hacmi standart şekilde 563 litre, koltuklar yatırıldığında da 1.557 litre oluyor. Bu değerler de aracın son derece kullanışlı olduğunu gösteriyor. Yeni 2.0 TSI motor seçeneğinin hem Elegance hem de R-Line donanımlarında bulunacağı belirtilirken, bu motor seçeneğinin ülkemizdeki Arteon’lara ne zaman geleceğini ise henüz bilmiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu