Volkswagen koronavirüsten zarar etmeye devam ediyor

VW Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, koronavirüs krizinin VW'de haftalık 2 milyar euroya mal olduğunu açıkladı.

Dünyayı etkisini altına alan ölümcül koronavirüs (Covid-19) salgını otomotiv sektörüne ağır darbe vurması halinde en çok etkilenenler endüstrideki büyük otomotiv grupları oldu. Etkilenen büyük otomotiv gruplarından biri ise dünyanın en büyük üreticilerinden olan ve 72’si Avrupa’da olmak üzere, dünya genelinde 124 fabrikası bulunan Volkswagen oldu.  VAG Grubu, virüsün çarpıcı finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 

Herbert Diess – VW Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Koronavirüs krizinin otomobil üreticileri için uzun süreli sonuçları olabileceğini belirten VW Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, krizin VW’de haftalık 2 milyar euroya mal olduğunu açıkladı. Ayrıca Herbert Diess, Covid-19 salgının önüne geçilmediği, kontrol altına alınmadığı süreçte işten çıkarma zorunda kalabileceklerini belirtti.

VW Yönetim Kurulu Başkanı Diess, Maliyetleri en aza düşürdüklerini ve kritik olmayan projeleri durdurduklarını ifade ederek, uluslararası şirketlerin koronavirüs krizinden daha fazla etkilendiğini belirtti. Çin dışında satış yapamadıklarını belirten Marka Yöneticisi, çalışanları tehlikeye atmayacak şekilde üretime devam edebilecekleri bir yol aradıklarını belirtti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu