TEST: Suzuki SX4 S-Cross Hibrit

Test konuğumuz Suzuki SX4 S-Cross, 1.4 litre Boosterjet turbo benzinli 48V (mHEV) hafif hibrit motora sahip. Bu motor 129 beygir güç ve 235 Nm tork üretiyor.

TASARIM

Cesur tasarım ile ikinci nesil makyajlı Suzuki SX4 S-Cross, ön cephede artık daha çıkıntılı açıklıklara sahip ve krom (plastik) çizgiler ile süslenen ön ızgara sunuyor. Ön farlar, kullanılan LED’ler sayesinde artık daha fark edilebilir. Geniş siyah alt tampon ve kaput çıkıntıları ile kaslı bir ön yüz sergiliyor.

LED stop gruplarına yer verilen SX4 S-Cross’un arka cephesi, ön cephedeki kaslı yapısıyla sunulan SUV görüntüsünü yansıtamıyor. Göze hoş gelen difüzördeki gri parça, aracın yan cephesinde de yar alıyor.

ÖLÇÜLER

SX4 S-Cross; 4.300 mm uzunluğa, 1.785 mm genişliğe, 1.580 mm yüksekliğe ve 2.600 mm aks mesafesine sahip. Aracın bagaj hacmi ise koltuklar dik konumda 430, koltuklar yatırıldığında 875, maksimum kapasitede ise (tavana kadar) 1.269 litre.

İÇ MEKAN

SX4 S-Cross’un iç mekanında multimedya sistemi olarak, 8 inçlik son derece kullanışlı android bir tablet ekran kullanılıyor. Klima çerçevelerindeki gri trim parçalar iç mekana hareketlilik katıyor. Dijital klima ünitesi, ısıtmalı ön koltuklar, Engine Start Stop, deri direksiyon ve direksiyondan kumandalı vites kulakçıkları SX4 S-Cross’da sunulan özellikler. Saklama alanı ise yeterli seviyede. 2.600 mm aks mesafesine sahip SX4 S-Cross, rahat, ferah ve geniş bir arka yaşam alanı sunuyor.

TEKNOLOJİ VE GÜVENLİK

Suzuki SX4 S-Cross’un sürücü ve yolcularına daha konforlu ve güvenli bir yolculuk sunabilmesi için sahip olduğu özellikleri ise şu şekilde; Lastik Basınç Uyarı Sistemi, Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, Start/Stop Sistemi, Çift Bölgeli Otomatik Klima, Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control), Hız Limitörü, Vites Değiştirme Uyarısı, Geri Görüş Kamerası, Harita Okuma Lambası.

MOTOR/YAKIT

Test aracı Suzuki SX4 S-Cross, 48V (mHEV) hafif hibrit motora sahip. SX4 S-Cross Hibrit’e 1.4-litre Boosterjet turbo benzinli motor güç veriyor. Bu motor 129 beygir güç ve 235 Nm tork üretiyor. Suzuki’nin yeni ve daha yüksek güce sahip sistemi, 48V lityum iyon batarya, Entegre Marş Jeneratörü (ISG olarak biliniyor) ve aydınlatma, ses sistemi ve klima gibi daha düşük voltaj gerektiren donanımları beslemek üzere 48V-12V (DC / DC) dönüştürücü olmak üzere son derece gelişmiş bileşenlerden oluşuyor. Hem bir jeneratör hem de marş motoru görevi yapan ISG, sisteme kayışla bağlı ve 2.000 d/d’dan 3.000 d/d’ya kadar 235 Nm ek tork kullanıma sunarak hızlanma anında içten yanmalı motoru destekliyor.

Kompakt ve yüksek performanslı lityum iyon batarya, yavaşlama ve fren anında geri kazanılan elektrik Enerjisini depoluyor ve Entegre Marş Jeneratörü tarafından yönetilen start stop fonksiyonunda sistemi besliyor. Batarya ve DC / DC dönüştürücü ünitesi, ağırlık dağılımına yardımcı olmak için ön koltukların altına yerleştiriliyor. 48V sistem ayrıca yeni tork doldurma kontrolü ve tork yükseltme özelliklerine sahip.

6 ileri otomatik şanzımana sahip olan test aracı, şehir içinde 6.5, şehir dışında 5.4, ortalama ise 6.2 yakıt tüketimi değerleri sundu.

FİYAT

Hibrit seçeneğinde sadece Elegance donanım seviyesine sahip olan SX4 S-Cross, 303.900 TL fiyat etiketine sahip.

SONUÇ:

Süspansiyon konforu düşük, şehir içinde metal kasislerde veya bozuk asfaltta zemindeki problemi içeriye fazla yansıtıyor. Sessizliği süspansiyonun tam aksine, bir B-SUV’den beklenmeyecek düzeyde ses yalıtımı var. Bagaj kullanımı çok rahat, güzel. Bagaj gözeleri kullanışlı ve iki kat bagaj var. Aradaki seperatörü açtıktan sonra, kolayca 45 derece açıyla yerleştirip alttaki malzemeleri alabiliyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu