Avrupa’da en çok satan elektrikli araç Renault Zoe

Plug-in hibrit ve elektrikli araçlar Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 166 artış gösterdi. Ocak-Eylül döneminde en çok satan model Renault Zoe olurken, Eylül ayının lideri Tesla Model 3 oldu.

Avrupa’da plug-in hibrit ve elektrikli araçların toplam satış miktarı, Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 166 oranında artış gösterdi. Avrupalı vatandaşlar, şarj edilebilir elektrikli araçlara yoğun talep gösteriyor. Örneğin Renault’un küçük elektrikli modeli Zoe, yılın ilk 9 ayında 63.504 adet satarak, lider koltuğuna oturmuş durumda. Onu Tesla Model 3 takip ederken, premium sınıfın ilk elektriklilerinden biri olan Audi e-Tron da hayli iyi bir satış performansı gösteriyor.

Eylül ayına kadarki 9 aylık süreçte plug-in hibrit ve elektrikli araçlar toplam 720 bin satış adediyle Avrupa’da yüzde 9’luk pazar payına ulaştı. Model bazı satışlarda 16.125 adetle Tesla Model 3, Avrup’da en çok satan model olarak 1. sırada yerini alıyor.

Listenin başında yer alan Model 3’ü sırasıyla 11.026 adetle Renault Zoe, 8.571 adetle Volkswagen ID.3 ve 6.143 adetle Hyundai Kona takip ediyor. 5. sıradaki Mercedes A250e ise 4.772 adetle plug-in hibrit modellerin en çok satan modeli olarak yer alıyor.

Maviler %100 EV (elektrikli) / Siyahlar PHEV (plug-in hibrit)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu