1 milyonuncu Peugeot 3008 banttan indi

Peugeot'nun SUV sınıfındaki en önemli silahı 3008, 1 milyon adede ulaştı. Fransa'daki Sochaux fabrikasındaki banttan inen 1 milyonuncu 3008, çalışanların kutladığı bir törenle yeni sahibine uğurlandı.

Beş yıl önce piyasaya çıkan Peugeot 3008, 1 milyon adede ulaştı. Fransız markanın en çok satan modellerinin başında gelen 3008, Sochaux fabrikasındaki üretim hattından çıkan bir milyonuncu modelini kutluyor. Hibrit bir versiyon olarak banttan inen bir milyonuncu 3008, çalışanların düzenlediği mütevazi bir törenle yeni sahibine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Avrupa ve Çin’de üretilen otomobil, 2017’de Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü (COTY) de dahil olmak üzere dünya çapında yetmiş altı ödülün sahibi oldu.

Peugeot 3008, Fransa’da pazardaki ilk ayından bu yana kendi segmentinde lider konumda, Avrupa’da ise 2021 yılında SUV segmentinde ikinci sırada yer alıyor. Portekiz’de de ilk sırada olan model, İtalya ve İspanya’da ikinci sırada bulunuyor.

Peugeot 3008 satışlarının %65’i Avrupa Birliği ülkelerinde gerçekleşiyor. Birlik dışındaki en önemli pazarı ise Türkiye. Sonrasında İsrail, Japonya ve Mısır geliyor. Peugeot 3008 satışlarının %80’inden fazlası otomatik şanzımanlı ve yaklaşık %38’i üst paket donanımlardan oluşuyor.

Peugeot 3008, en yeni nesil sürüş yardımcılarının yanı sıra yeni dijital gösterge paneline ve 10 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip PEUGEOT i-Cockpit® ile sunuluyor. Araç, benzinli ve dizel seçeneklerin yanı sıra şarj edilebilir hibrit seçeneği ile de satılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu