Yeni Porsche 911 Targa

Başlangıçta güvenli cabriolet olarak pazarlanan Targa, çıkarılabilir tavanıyla bir stil ikonu oldu.

Cabriolet bir otomobilin sürüş keyfini, coupe bir aracın sağladığı konforla biraraya getiren Yeni Porsche 911 Targa 4 ve Targa 4S modeller 55 yıllık yolculuğu kesintisiz sürdürüyor. Yeni 911 nesli bu iki modelde, dört tekerlekten çekişe sahip, 6 silindirli ve 3 litre çift turbo beslemeli motorların sağladığı artırılmış güçten yararlanıyor.

911 model ailesinin yeni stil ikonu Targa’da, tam otomatik tavan sistemi en ayırt edici özellik olmaya devam ediyor. Porsche, 1965 yılındaki ilk efsanevi modelinde olduğu gibi Yeni Targa’da da, karakteristik geniş takla barı, ön koltukların üzerindeki hareketli tavan ve arkada üç tarafı saran wraparound cam sunuyor. Ayrıca tavan 19 saniyede kolaylıkla açılıp kapanabiliyor.

Her iki model, ikiz turboşarjlı, 6 silindirli, 3 litre hacimli motor sunuyor. Bu motor, 911 Targa 4 modeline 385 hp’lik güç sağlarken, 450 Nm tork üretiyor. Motor, opsiyonel Sport Chrono paketi ile birlikte 0-100 km/sa ivmelenmesini bir önceki neslinden yüzde 10 daha hızlı bir şekilde sadece 4.2 saniyede tamamlıyor. Targa 4S modelinde ise motor 450 hp güç, 530 Nm tork değerine sahip ve aynı koşullar altında 0-100 km/sa ivmelenmesini selefinden yüzde 40 daha hızlı bir şekilde sadece 3.6 saniyede tamamlıyor. Yeni Targa 4 modeli, maksimum 289 km/sa hız ile önceki nesile göre 2 km/sa daha fazla hız sunarken, 4S modeli ise maksimum 304 km/sa hız ile bir önceki nesilden 3 km/sa daha fazla maksimum hız sunuyor.

Porsche 911 Targa 4 ve 4S modelinde maksimum sürüş keyfi için standart olarak 8 ileri, çift kavramalı PDK şanzıman ve akıllı dört tekerlekten çekişli Porsche Çekiş Yönetim Sistemi (PTM) sunuluyor. Alternatif olarak 911 Targa 4S modelinde, Sport Chrono paketinin de dahil olduğu, yeni geliştirilen 7 ileri manuel şanzımanla birlikte de tercih seçenekleri olarak sunuluyor. Her iki 911 modelinin de özellik yelpazesini genişletmek için yeni teknolojiler özellikleri yer alıyor. Geliştirilmiş Smartlift işlevi sayesinde yerden yükseklik, günlük kullanım için programlanabiliyor. Opsiyon listesi, Porsche Tequipment orijinal ekipmanların geniş yelpazesi ve Porsche Exclusive Manufaktur konseptinin sunduğu kişiselleştirme seçenekleriyle destekleniyor.

Porsche, Yeni 911 Targa modellerinde, Normal ve Spor olmak üzere manuel olarak ayarlanabilen iki moda sahip olan elektronik olarak kontrol edilen değişken sönümleme sistemi Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimiyle (PASM), sürüş konforu ve her sürüş durumuna göre yol tutuşu açısından sönümleme özelliklerini otomatik olarak ayarlıyor.

Tamamen değişken tork dağıtımına sahip elektronik bir arka diferansiyel kilidi içeren Porsche Tork Yönlendirme (PTV Plus), Targa 4S için standart donanım, Targa 4 modelinde ise opsiyonel donanım olarak sunuluyor. Diğer sekizinci nesil Porsche 911 modelleri gibi Targa modellerinde de standart olarak yeni Porsche Islak Mod (Wet Mode) özelliği sunuluyor. Ön tekerlek yuvalarına takılan sensörler, yol yüzeyindeki suyu tespit edebiliyor ve eğer önemli miktarda su tespit edilirse kokpitteki bir sinyal, sürücünün Islak moda manuel olarak geçmesini öneriyor. Sürüş duyarlılığı daha sonra maksimum sürüş dengesini garanti etmek için koşullara uyarlanıyor.

911 Targa modelleri dış tasarımında, 992 model neslinin karakteristik tasarım öğelerini taşıyor. Önceki modellerle karşılaştırıldığında, gövdesi önden daha belirgin çamurluğa sahip, kaputunda ise LED farlarının arasında yer alan ve ilk 911 nesillerinin tasarımını çağrıştıran belirgin bir girinti barındırıyor. Arka kısmında daha geniş, değişken şekilde uzanan arka spoyler ve kusursuz bir şekilde entegre edilmiş zarif stop kendini gösteriyor.

Her iki model iç mekanda, 911 Carrera modelini çağrıştırıyor. Ön panelin ve gömme gösterge panellerinin net ve düz çizgileri iç mekanda ön plana çıkıyor. 1970’lerin 911 modelleri bu noktada ilham kaynağı oluyor. Porsche için benzersiz bir tanımlayıcı özellik olan ortadaki devir göstergesinin yanında yer alan iki ince, çerçevesiz ve serbest formlu ekran sürücüye daha fazla bilgi sağlıyor. Önemli araç işlevlerine doğrudan erişim için beş düğmeli kompakt anahtar ünitesi, Porsche İletişim Yönetim Sisteminin (PCM) 10.9 inç orta ekranının altında sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu