Mercedes-Benz GLS’ye Maybach dokunuşu

Mercedes-Benz modellerini lüks hale getiren, grubun amiral gemisi Maybach, GLS'ye S-Class ayarında dokunuşlar yaptı.

1909’da kurulup 1960 yılında Daimler-Benz tarafından satın alınan, 2013 yılına kadar bağımsız bir markayken, artık Mercedes çatısı altında lüks modeller geliştiren Maybach, Mercedes-Benz’in GLS modelini ultra lüks hale getirerek Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Maybach GLS 600 4Matic, standart GLS’ten daha çok krom çıtaya sahip. Maybach logolu krom ön ızgara ve tamponun alt korumalık parçalarında krom detayları görmek mümkün.

Yine krom detaylarla süslediği ve gösterişli 22 inç jant ve opsiyonel olarak sunulan 23 inç jantlarıyla dikkat çeken yan cephede öndeki görüntüyü sürdürüyor. Krom cam çerçeveleri ve D sütunundaki Maybach logosu araca daha fazla lüks hava katıyor.

Aracın marşpiye kısmında kullandığı elektrikli olarak açılıp kapanabilen Maybach logolu basamaklar da alışılagelmiş bir ayrıntı değil.

Maybach GLS’in arka cephesinde de krom ağırlığı dikkat çekiyor. İki stop grubunu ve kedi gözlerini birbirine bağlayan krom çıtalar, egzozları çerçevelelen geniş krom kaplamalar fazlasıyla metalin kullanıldığını gösteriyor.

Aracın iç mekanına baktığımızda ise Maybach’ın dokunuşlarını fark ediyoruz. İç mekanda standart GLS ile aynı aks mesafesi mevcut olan model, 3. sıra koltukları iptal ederek arka yolculara 1.103 mm’lik bir diz mesafesi sunduğunu görüyoruz. Maybach S-Class modellerde sunduğu koltukların neredeyse tamamen yatırıp uzanabilme imkanlarını bu modelde de sunmasıyla aracı 4 veya 5 kişilik olduğunu belirtiyor. Maybach iç mekanda ise katlanan masalar, kaliteli deri malzeme, buzdolabı, ısıtmalı-soğutmalı-masajlı koltuklar, elektronik panoramik sunroof özellikleri barındırıyor.

Mercedes-Maybach GLS kaputunun altında 558 hp güç ile 729 Nm tork üreten AMG üretimi çift turbolu 4.0 litrelik V8 motor barındırıyor. Araç, ihtiyaç durumunda 21 beygir güç ile 249 Nm tork üreten EQ Boost adlı destek sistemi de kullanıyor. Maybach GLS bu motoruyla 0-100 km/s ivmelenmesini 4.8 saniyede tamamlıyor. Maksimum hız değerini ise 250 km/s olarak sunuyor.

Aracın piyasaya çıkacağı tarihin ise 2020 yılının ortaları olacağı belirtiliyor ve en az 200 bin euro fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu