Yeni BMW 2 Serisi Coupe sahnede

BMW, 2 Serisi Coupe modelini resmi olarak tanıttı. İlk etapta 3 motor seçeneğine sahip olan 2 Serisi Coupe'de, arkadan itişli 220i benzinli, 220d dizel ve xDrive (4 çeker) teknolojisine sahip M240i versiyonları sunuluyor.

Alman otomobil üreticisi BMW, 2 Serisi Coupe modelini resmi olarak tanıttı. BMW’nin küçük coupe modeli G42 kasa kodlu 2 Serisi, ağabeyi 4 Serisi Coupe’de yer alan dikey böbrek yerine daha klasik yanlara doğur genişleyen bir böbrek tasarımı sunuyor.

Yeni BMW 2 Serisi Coupe, önceki neslinden 105 mm daha uzun ve 28 mm daha alçak. Genişliği de artan G42 kasa kodlu Coupe otomobilde sunulan jant seçenekleriyse 17 ile 20 inç arasında değişen çaplara sahip. Geniş hava girişleri sunan 2 Serisi Coupe, ön cephede kaslı ve sportif bir görünüm sergiliyor. Coupe araçta yer alan tek mercekli LED farlar diğer BMW modellerinde yer alan far gruplarından küçük.

Arka cephede ise küçültülmüş stoplara yer verilen 2 Serisi Coupe, öndeki kaslı ve sportifliği arkada geniş tampon ve çift egzoz çıkışıyla devam ettiriyor. Kenarlara konumlandırılan küçük stoplar sayesinde daha geniş bir bagaj kapağı ortaya çıkıyor. Bu bagaj kapağının uç bölümündeki çıkıntısı ise spoiler görevi görüyor.

Yeni nesil 2 Serisi Coupe’nin iç mekanında aman aman bir değişiklik sunulmuyor. Coupe araçta, diğer BMW modellerinden de tanıdığımız üç kollu direksiyon, dijital gösterge paneli, 3 ve 4 Serisi ile aynı dashboard tasarımına sahip bir iç mekana yer veriliyor.

G42 2 Serisi Coupe, 220i versiyonunda 184 beygir güç ve 300 Nm torka sahip 2.0 litrelik benzinli motor sunuyor. 2.0 litrelik dizel motora sahip 220d versiyon ise 190 beygir güç ve 400 Nm torksa sahip. Ayrıca bu motorda 48V hafif hibrit seçeneği standart. Bu versiyonlar aynı zamanda arkadan itişli. En güçlü 2 Serisi Coupe olan M240i ise sıralı 6 silindire sahip, 3 litrelik motoruyla 375 beygir güç, 500 Nm tork üretiyor. xDrive (4 çeker) teknolojisine sahip M240i, 0-100 km/s ivmelenmesini yalnızca 4.3 saniyede tamamlıyor. Bütün versiyonlarda 8 ileri otomatik şanzıman görev alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu