Golf’te GTI efsanesi Clubsport ile devam ediyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Golf Mk8 ailesine yeni bir üye ekledi. 2.0 TSI benzinli motordan 300 beygir güç üreten ve bir dizi mekanik güncellemeye sahip yeni Golf GTI Clubsport tanıtıldı.

Golf GTI Clubsport normal GTI’a ek olarak süspansiyon, sürüş modları ve ayar alanlarında yenilikler taşıyor. Standart GTI gibi Clubsport’ta da geniş alt ızgara sunuluyor. Keskin sportif tampon, çamurluğa kadar uzanan kırmızı far üstü çıta, ön cephede dikkatleri üzerine çekiyor. Yanda ise kapı altındaki siyah bantlar hot hatch ruhunu yansıtırken, normalde 18, opsiyonel olarak ise 19 inç çapında gelen jantların arkasındaki kırmızı renkli kaliperlerle ise GTI formunu yansıtıyor. Arka kısımda ise 4’er cm köşeye taşınan krom egzoz çıkışlarının arasındaki difüzör ve bagaj üstü spoyler dikkatleri çekiyor.

Standart Golf GTI’dan pek farklı olmayan Clubsport’un iç  mekanında, direksiyon simidi, kol dayama, paspas gibi bölgelerde kırmızı dikişlerle süslenen araç daha büyük vites kulakçıkları, GTI logolu direksiyon simidi ile öne çıkıyor. ArtVelours adlı suni deriyle döşenen entegre kafalıklı spor koltuklar ise Clubsport’a has güzel bir özellik.

Ciddi şasi ayarları yapılan Golf GTI Clubsport’ta, en dikkat çekici özellik, Sport modunun da üzerine konumlanan ve “Nürburgring” adı verilen sürüş ayarı. Süspansiyonun yay ve amortisörlerinin yanı sıra yönlendirme sistemi ve motoru da düzenleyen bu mod, Almanya’daki ünlü pist koşullarına cevap verebilecek şekilde ayarlanmış. Vehicle Dynamics Manager adı verilen araç dinamiği kontrol sistemi Clubsport’ta bir ilk. XDS adlı elektronik kilitli diferansiyel, DCC (Dinamik Şasi Kontrolü) ve VAQ adlı çoklu plakalı diferansiyelin kombinasyonu olan sistem araca bir dizi mod seçme imkanı veriyor. 15 mm yere yaklaştırılan Golf GTI Clubsport, daha iyi bir yol tutu sunuyor.

Golf Mk8 GTI Clubsport kaputunun altında, 300 beygir güç, 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik TSI  motor sunuyor. GTI’a göre 55 bg güç, 30 Nm tork kazanımını sağlayan değişimler ise yeni enjektörlerle donatılan ve yakıt püskürtme basıncı 200 bar’dan 350 bar’a çıkartılan enjeksiyon sistemi, Continental marka turbo, büyütülmüş intercooler olarak gösteriliyor. 0-100 km/s ivmelenmesini yalnızca 6 saniyede tamamlayan araç, maksimum 250 km/h hıza ulaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu