Stellantis’in en büyük markası Fiat

Fiat 2023 sonuçlarını açıkladı ve üst üste üç yıldır en çok satan Stellantis markası olarak konumunu korudu. İtalyan otomobil üreticisinin küresel satışları, yıllık yüzde 12 artışla 1,35 milyon adede ulaştı.

Fiat’ın başarısında dört önemli pazar önemli rol oynadı. Markanın etkileyici pazar paylarına sahip olduğu Cezayir (yüzde 78,6), Brezilya (yüzde 21,8), Türkiye (yüzde 15,7) ve İtalya (yüzde 12,8) Fiat satışlarının büyük bölümünü oluşturdu. Brezilya’da Strada pickup modeli en çok satan olurken, İtalya’da Panda markayı sırtladı. Türkiye ve Cezayir’de ise Egea/Tipo modeli Fiat’ın en gözde modelleri olarak öne çıktı.

Fiat aynı zamanda 2023’teki toplam 542.000 adetlik satışla ve yüzde 14,5’lik pazar payı ile Güney Amerika’nın lider markası oldu. Bu verilerle Fiat, Stellantis’in diğer tüm ana akım markalarından (Peugeot, Citroen, Opel) daha fazla satış yaparak Stellantis’in en çok satan markası oldu.

Tamamen elektrikli Fiat 500e, A ve B segmentleri toplamında yüzde 14,7 payla Avrupa’da en çok satan elektrikli şehir otomobili olmaya devam etti. İçten yanmalı motora sahip otomobiller cephesinde, hayli yaşlanan Panda ve Fiat 500, 230.000 adetlik toplam satışla kendi segmentlerinde yüzde 44,4 gibi şaşırtıcı bir pay elde etti. Bu veri, Fiat’ın bunca yıldır neden onları hala satışta tuttuğunun da ipuçlarını veriyor. Diğer yandan, Avrupa genel sıralamasında 7. sırada yer alan Fiat Professional’ın Ducato modeli de Stellantis’in en çok satan hafif ticari aracı oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu