MINI ailesinde köklü değişim!

BMW çatısı altında hayatını sürdüren ikonik İngiliz otomobili MINI, ürün ailesinde köklü değişikliğe gitti. Cooper modelinin yanı sıra C-SUV modeli Countryman'i de baştan sona yeniledi.

MINI, tamamen yenilediği Cooper ve Coutryman modellerini 2-8 Eylül tarihinde açık kalacak Münih IAA Mobility fuarında sergileyecek. 3 nesildir küçük değişikliklerle günümüze kadar gelen Cooper ve C-SUV modeli Conutryman’da yaşanan büyük modernizasyon, özellikle arka cephede kendini gösteriyor.

Her iki modelin de öncelikle tam elektrikli versiyonları tanıtılırken, benzin ve dizel motorlu seçeneklerinin yolda olduğu bildirildi. MINI Cooper, ölçülerini ve ikonik yalın tasarımını korurken, boyutları büyüyen Countryman, SUV sınıfına daha fazla yaklaştı.

MINI ailesine bir de küçük crossover model geliyor. Nisan 2024’te dünya prömiyeri yapılacak olan yeni MINI Aceman, B-Crossover segmentinde özellikle kadın kullanıcıları hedefleyecek.

Gelenekselden ayrılmadan büyük değişim

Sürüş keyfini, kullanıcı deneyimini ve markanın sorumlu tutumunu yeni bir çağa taşıma iddiasında olan Yeni MINI ailesi, yeni tasarım dilini “Karizmatik Sadelik” olarak nitelendiriyor. Bu, geleneksel MINI değerlerini ilerici yeniliklerle özgün bir şekilde birleştirerek yeniden inşa etmek anlamına geliyor. MINI ailesinin yeni modelleri, MINI’nin şehirli karakterini ve MINI topluluğunun yenilikçi ruhunu eşit derecede dikkate alan sade bir tasarımı paylaşıyor.

Kısa çıkıntılar, kısa motor kaputu, uzun dingil mesafesi ve büyük tekerlekler; yeni nesil modelin oranları tipik MINI karakterini yansıtıyor. Araç gövdesinin görsel olarak üç parçalı bölümü, çevredeki pencere alanı ve kontrast oluşturan tavan yeni MINI modellerinin de anında tanınmasını sağlıyor. Tamamen elektrikli MINI Cooper ve MINI Countryman’in yüzeyleri, ayrıntıların bütünleşik işlenmesi sayesinde özellikle heyecan verici görünüyor. Düz kapı kolları, çamurluk çıkıntılarının olmaması ve yan havalandırmalar net ve modern genel izlenimin altını çiziyor. Açıkça tanımlanmış omuz alanı, yeni MINI modellerine kesinlikle atletik bir araç gövdesi kazandırıyor.

Tüm yeni modellerde LED gündüz ve gece farları ve üç farklı ayara sahip Matrix LED arka lambalar standart sunuluyor. Bu bireysel ışık imzalarının her biri otomobilin gövde tasarımının farklı yönlerini destekliyor ve özel bir karşılama ve veda ışık animasyonu aracılığıyla çevreyle etkileşime giriyor.

Tamamen elektrikli MINI Cooper: Orijinalin yeniden keşfi

Beşinci nesline ulaşan 3 kapılı MINI Cooper, markanın özünü temsil etmeye devam ediyor. Tamamen elektrikli bir araç olarak tasarlanan yeni MINI, daha yüksek çıkış ve menzil sunan Cooper E modeli ve Cooper SE olarak isimlendiriliyor. Daha önceden Countryman dahil, tüm MINI modellerinde bir motor spesifikasyonu olarak kullanılan “Cooper” ismi, artık 3 ve 5 kapılı MINI Hatch ve Cabrio’yu ifade ediyor.

Klasik yuvarlak farlar ve çarpıcı sekizgen ızgara, ön bölümün baskın özellikleri olarak, MINI’nin karakteristik yüzünü yansıtıyor. Ayırt edici biçimde yapılandırılmış kaporta, ilgi çekici yüzey tasarımına katkıda bulunuyor. Siyah yan eşikler görsel olarak tamamen elektrikli MINI Cooper’ı yola yaklaştırıyor. Dört farklı donanım (Essential, Classic, Favored ve JCW) paketiyle sunulan MINI Cooper, her biri yeni MINI’ye özgü bir karakter olarak öne çıkıyor.

Yeni bir iç mekana kavuşan MINI ailesinde Cooper ve Countryman’de ortak parçalar kullanılıyor. İnce ve cömert bir gösterge panelinin yanı sıra MINI’ye özgü go-kart hissi veren çok işlevli direksiyon simidi, klasik Mini’nin zarif ve minimalist tasarımını sürdürüyor. Merkezi OLED ekran, MINI Etkileşim Ünitesi, 240 milimetre çapındaki dairesel ekranı ve yüksek çözünürlüğüyle yeni bir standart belirliyor.

MINI Cooper E’deki 135 kW/184 bg elektrik motoru 290 Nm tork üretirken, aracı 7,3 ​​saniyede sıfırdan 100 km/saat hıza ulaştırıyor. 160 kW/218 bg güce sahip MINI Cooper SE, 330 Nm maksimum torkla 0’dan 100 km/saat hıza 6,7 ​​saniyede ulaşıyor. WLTP test döngüsünde menzil, MINI Cooper E için 305 kilometre, MINI Cooper SE için ise 402 kilometre olarak tespit edilmiş.

Yeni MINI Countryman: tamamen elektrikli ve maceracı

İlave 6 santimetre yüksekliği ve 13 santimetre uzunluğuyla yeni MINI Countryman, önceki modele göre gözle görülür biçimde büyüyerek daha fazla alan ve konfor sunuyor. Daha geniş tekerlek davlumbazları ve net, modern tasarım, dayanıklı MINI maceraperestinin crossover çekiciliğini artırıyor. C sütununun zarif tasarımı aracın donanımına göre farklılık gösteriyor ve aracın dört tavan renginden birini temel alıyor. Yeni Matrix stop lambalarının dik şekli aracın arka cephesini çerçeveliyor. Model yazısının altında gövde tüm genişlik boyunca inceliyor ve çarpıcı, çepeçevre siyah araç bandıyla birlikte yeni MINI Countryman’in modernisazyonunu vurguluyor.

MINI Countryman E’deki 150 kW/204 bg elektrik motoru 250 Nm’lik bir tork üretirken, otomobili 8,6 saniyede hareketsiz durumdan 100 km/saat hıza çıkarıyor. Dört tekerlekten çekişli MINI Countryman SE ALL4’ün 230 kW/313 bg gücündeki elektrik motorları toplamda 494 Nm’lik bir tork üretiyor ve aracı 5,6 saniyede 0’dan 100 km/saat hıza ulaştırıyor. WLTP test döngüsüne göre menzil, MINI Countryman E için 462 kilometre, MINI Countryman SE ALL4 için ise 433 kilometre olarak belirlenmiş.

İç mekan: bireysel, çok işlevli ve üst düzey konforla dolu

İç mekanı çok yönlü yeni MINI Countryman, yüksek derecede uyarlanabilirliği sayesinde mevcut en büyük ve en geniş MINI modeli olarak dikkat çekiyor. net şekilde tasarlanmış gösterge paneli ve kapı panelleri dokuma kumaş yüzeylerle kaplanmış. Countryman tasarımı, sekiz farklı MINI Deneyim Modu ile koordine edilmiş: Bunlar, ışık projeksiyonları, özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü ve yeni motor sesleri aracılığıyla iç mekanı kişiselleştirme seçeneklerinin en üst düzeyine çıkarıyor.

Dokunma ve ses kontrolü için optimize edilen MINI İşletim Sistemi 9, 240 milimetre çapındaki merkezi OLED ekran ve MINI Connected Paketindeki birçok yeni dijital ek fonksiyonla birlikte MINI’ye özgü sürüş eğlencesinin seviyesini fark edilir derecede yükseltiyor. Bu aynı zamanda klasik alt kol yerine iki kollu tasarımlı ve opsiyonel kumaş kayışa sahip yeni tasarlanmış çok fonksiyonlu direksiyon simidinde de açıkça görülüyor. MINI Cooper ile karşılaştırıldığında kokpitteki hava çıkışlarının dikey olarak düzenlendiği ve gösterge panelinin de daha dik yerleştirildiği görülüyor.

Dış mekanda olduğu gibi iç mekanda da dikey olarak monte edilen kapı kolları yüzeylerle aynı hizada entegre edilmiş. Renkli panoramik cam tavan ve ön koltuklar ile arka koltuğun net, küçültülmüş şekilleriyle birlikte yeni MINI Countryman’in ambiyansı özellikle aydınlık ve ferah. Artırılmış gövde boyutu ilave baş ve bacak mesafesi sağlayarak kompakt premium Crossover’daki alanı genişletiyor. Mevcut dört donanım seçeneği (Essential, Classic, Favored ve JCW) farklı tasarım ve donanım seviyeleri sunan yeni MINI Countryman, ayırt edici karakteriyle ikonik otomobil sevenlerin karşısına yeniden çıkıyor.

MINI Cooper Foto Galeri👇

MINI Countryman Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu