Volkswagen Group, İspanya’yı elektriklendirmek için 7 milyar euroyu seferber edecek

Alman otomotiv grubu VAG, İspanya tarihinin en büyük endüstriyel yatırımını yapacak. Valencia'da 3 binden fazla kişiyi istihdam edecek bir pil fabrikasını da içeren yatırım, Seat SA ve Volkswagen Grubu'na önemli avantajlar sağlayacak.

SEAT SA ve Volkswagen Grubu, ülkeye ve elektrikli aracı geliştirmeye olan bağlılıklarının bir parçası olarak İspanya’yı elektriklendirmek için 7 milyar eurodan fazla parayı seferber etme niyetlerini açıkladılar. Bu, İspanya tarihinde tek seferde yapılan en büyük endüstriyel yatırım anlamı taşıyor. The Future: Fast Forward programı, Valencia, Sagunto’da bir pil hücresi fabrikasının kurulumunu da içeriyor. Ancak, tüm planlar ve yatırımlar henüz PERTE’nin nihai onayından geçmeyi bekliyor.

Volkswagen AG Teknolojiden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve SEAT SA Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Schmall “Volkswagen için, İspanya ve tüm Avrupa için bu proje son derece önemli. İspanya’yı elektriklendirmek bizim tutkumuz ve Martorell ve Pamplona tesislerimizin elektrifikasyonu ve Valencia’daki elektrikli pil üretim değer zincirinin yerelleştirilmesi için dış tedarikçilerle birlikte 7 milyar Euro’dan fazla yatırım yapmaya hazırız dedi.

Yıllık 40 GWh üretim kapasitesi hedefleyen Volkswagen Grubu, Valencia’da 3.000’den fazla kişiye istihdam sağlamayı planlıyor. 2026’da üretime hazır olmak için, tesis inşaatının yıl sonuna kadar başlaması planlanıyor. Ama ilk aşamada gerekli izinlerin alınması gerekiyor.

SEAT SA Başkanı Wayne Griffiths ise şunları söyledi: “Gelecek İspanyol otomotiv endüstrisini dönüştürme ve Avrupa genelinde elektrikli mobiliteyi demokratikleştirme potansiyeline sahip. 7 milyar avroyu aşan Volkswagen Group ve SEAT SA, gelecek için harekete geçecek: “Hızlı ve İleri”, İspanya tarihindeki en büyük endüstriyel yatırımı temsil edecek.”

Volkswagen Group ve SEAT SA’nın İber Yarımadası’ndaki hedefi, bir Avrupa Elektrikli Araç Merkezi oluşturarak, bir pil hücresi üretim tesisi ve yerelden yerele tam bir ekosistem kurmak ve İspanya’yı elektriklendirmek.

CUPRA büyüme stratejisi

Şirket, 2024’te piyasaya çıkacak olan yeni CUPRA modellerinden birinin ön izlemesini yaptı: Macaristan’da üretilecek tam Elektrikli SUV modelinin yarı hibrit ve plug-in-hibrit versiyonları da bulunacak. Yeni model, PHEV versiyonuyla yaklaşık 100 km’lik tamamen elektrikli menzil sunarak yeni nesil hibritlere öncülük edecek.

Yeni SUV, yakında CUPRA serisine katılacak dört yeni modelden biri olacak. 2024’te, tamamen elektrikli CUPRA Tavascan ve yeni SUV piyasaya çıkarken, 2025’te elektrikli şehir otomobili ve bir model daha gelecek. 2022’de CUPRA, dünya çapındaki CUPRA Masters ve CUPRA City Garajlarının sayısını iki katına çıkarmanın yanı sıra, satışlarını ve satış ağını ikiye katlamayı ve cirosunu ikiye katlayarak 5 milyar Euro’ya çıkarmayı planlıyor.

SEAT SA Başkanı Griffiths, şirketin rekabet gücünü ve karlılığını artırmak için daha sağlam ve sürdürülebilir bir organizasyona dönüşmesi gerektiğini açıklayarak, “Şirketimizin gelecekteki sürdürülebilirliği, CUPRA’nın büyümesidir. Yeni markamız CUPRA’yı kârlılığı artırmanın kaldıracı olarak görüyoruz ve tüm çabalarımızı büyümeye odaklamamız gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu