PSA CEO’sundan Fiat ortaklığı açıklaması

PSA ve FCA kendi markalarını öldürmeyecek, pek çok modelde ise yeniliğe gidecek.

PSA ve FCA Grubu birleşerek yüzde 50 hisse paylarıyla 50 milyar dolarlık yatırım ile senede 8.7 milyon otomobil üretebilecek firma  Avrupa’da ikinci Dünya’da ise dördüncü büyük otomotiv üreticisi olacak.

Birleşecek olan iki dev grup ile ilgili Fransız televizyonlarına konuşan PSA CEO’su Carlos Tavares,  Birleşim ile birlikte gelecek risklerin farkında olduklarını belirten Tavares, markaların birbiri ile çatışmayacağını da belirtti.

PSA CEO’su Carlos Tavares, konuşmasında, “Bu iki markanın pazarın büyük bir kısmını kaplaması için çok uğraşmamız gerekecek.” ifadelerini belirtti. Aynı zamanda iki markanın birleşmesi sonucu isimlerini öldürmeyeceğini vurgulayarak pek çok modellerde yeniliğe gidileceğinin de altını çizen Carlos Tavares, konuşmasına şu sözleri de ekledi, “Yelpazemizin altındaki markaların tamamının ortak bir noktası var o da çarpıcı tarihleri. Otomobil markalarının tarihleri bizim için çok önemli. Geçmişi, geleceği inşa edebileceğimiz bir araç olarak görüyoruz. Yani bu sebeple markaların isimlerini değiştirmek ya da ortadan kaldırmak hepsinin güçlü yanlarını yok edebileceğimiz anlamına geliyor.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu