Volvo da logosunu sadeleştirdi

Elektrikli otomobile dönüş evresinde birçok otomobil markası logosunu ya değiştirdi veya yalınlaştırarak güncelledi. Volvo da logosunu sadeleştiren otomobil markaları kervanına katıldı.

Volvo, ünlü Iron Mark logosunun sadeleştirilmiş bir versiyonunu benimseyerek logosunu güncelleyen son otomobil üreticisi oldu.

Yeni tasarlanan Iron Mark logosu, siyah renkte basit bir 2D tasarıma sahip. Yeni logo tasarımı, önceki 3D tasarımdan çok daha minimalist bir görüntü veriyor.

Volvo, yeni logosunu resmi olarak güncellediğini doğrulamış olsa da, modellerinde ne zaman kullanılmaya başlanacağı konusunda bir açıklama yapmadı. henüz belli değil. Malezyalı yayın Paul Tan, İsveçli otomobil üreticisinin 2023’ten itibaren yeni tasarıma geçeceğini ve mevcut logoyu 2022 sonuna kadar kullanmaya devam edebileceğini iddia ediyor.

Volvo’nun mevcut logosu ile tanıtılan en son modeli XC40 Recharge

Volvo, yıllar içinde bir dizi değişiklik geçirmesine rağmen, 1930’dan beri Iron Mark logosunu kullanıyor. Otomobil tutkunlarının en çok aklında kalan logo ise 2000’den itibaren kullanılan üç boyutlu demir işareti sembolü ve mavi Volvo yazısı olacak.

Çok sayıda otomobil üreticisi son 18 ayda logolarını güncelledi. Bunlar Volkswagen, BMW, Toyota, Nissan, Renault, Dacia ve Kia.

Bu yeni logonun benimsenmesi, Volvo’nun 30 milyar dolarlık bir beklentiyle halka arz edilme planlarının arifesine denk geldi. Volvo ve Geely’nin halka arzı yönetmek için Goldman Sachs ve SEB ile görüşme halinde olduğu belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu