2024 Toyota C-HR, yeni casus fotoğraflarında konsept tasarımın dışına çıktı

Toyota C-HR'nin ikinci nesli, 2023'ün sonunda Avrupa'da resmi lansmanı yapılmadan önce son geliştirme aşamalarından geçiyor. Casus fotoğrafçılar yeni C-HR'nin yeni bir prototipini Nürburgring'de yakaladı.

Kompakt SUV’nin üretim versiyonu , 2022’deki Toyota C-HR Prologue konseptini yakından yansıtıyor gibi görünüyor. Aslında siluet, yüzey kaplama ve küçük arka yan camlara sahip sera, konseptle neredeyse aynı görünüyor. daha geleneksel sütunlar ve daha küçük çaplı tekerlekler hariç.

Değişiklikler, üretim için hafifçe yumuşatılan tamponlara ve aydınlatma birimlerine odaklanıyor. Tamponlar ayrıca, özellikle çok daha küçük bir difüzöre sahip arka kısımda, daha ağır bir koruyucu kaplama dozundan yararlanıyor gibi görünüyor. Ön taraftaki büyük ızgara petek desenine sahiptir ve sis farlarını entegre eder, ancak tamamen veya çoğunlukla kaplanmış gibi görünür.

Çekiç kafalı tarzdaki LED farlar biraz daha büyük görünürken, çıkıntılı tam genişlikteki arka farlar tavana doğru hareket eden köşegen elemanı kaybetmiş olabilir. Bahsi geçmişken, çift arka spoyler ve oldukça eğimli arka cam, bir dizi gömme kapı koluyla birlikte üretime giriyor.

İç mekanın daha önceki casus fotoğrafları, C-HR’nin aynı panel altında barındıran rakip SUV’lerin çoğunun aksine, dijital gösterge grubundan ayrı bir merkezi multimedya dokunmatik ekranına sahip olacağını ortaya çıkardı. Toyota, yeni C-HR’nin 2016’da piyasaya sürülen ve 2019’da makyajlanan selefine kıyasla “daha geniş ve pratik” olacağını iddia ediyor.

Aralık 2022’de Toyota C-HR Prologue konseptinin sunumu sırasında otomobil üreticisi, üretim özellikli modelin hibrit ve plug-in hibrit aktarma organı seçenekleriyle sunulacağını doğruladı. Bunlar , TNGA-C mimarisinde olduğu gibi, daha büyük ve daha şık Toyota Prius ile paylaşılabilir . Ayrıca, bir C-HR prototipinin önceki casus görünümü, tamamen elektrikli bir aktarma organıyla da sunulabileceğini ima etti. Ne de olsa, giden neslin elektrikli bir çeşidi Çin’de zaten mevcut.

2024 Toyota C-HR, selefi gibi Türkiye’de üretilecek, ancak pil paketleri Avrupa’da ithal pil hücrelerinden monte edilecek. Avrupa’da sunulacak, ancak Toyota’nın daha büyük Corolla Cross lehine isim levhasını kaldırmaya karar verdiği Kuzey Amerika’da sunulmayacak .

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu