Aston Martin de DBX modeliyle SUV kervanına katıldı

Markanın ilk SUV modeli DBX, 550 hp güç ve 700 Nm tork üretiyor.

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, DBX adını verdiği yeni modeli ile SUV sınıfına girdi. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttığı DBX modeliyle bir ilki gerçekleştiren Aston Martin; Porsche, Lamborhini gibi diğer süper spor otomobil üreticilerinin gittiği yoldan gitme kararı aldı.

Aston Martin, DBX kaputunun altında DB11 ve Vantage’da bulunan 4.0 litrelik V8 motoru kullanıyor. Geliştirmelerle 550 hp güç ve 700 Nm tork üreten motor, gücünü 9 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla 4 tekerleğe aktarıyor. Ağırlığı 2 bin 245 kg olmasına rağmen 0-100 km/s ivmelenmesini 4.5 saniyede tamamlayan DBX, azami hızını ise 291 km/s olarak gösteriyor.

DBX modelinin iç mekanında ise tamamen deri koltuklar ve alcantara döşeme seçenekleri sunuluyor.Aston Martin, DBX’i kişiselleştirmeye de izin veriyor. 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli ve standart donanımla sunulan Apple CarPlay sistemi ve 360 derecelik kamera destekli 10.25 inçlik bir bilgi eğlence sistemi mevcut. Aston Martin’in yeni SUV modeli DBX, koltukları dik konumdayken 832 litre hacim sunarken, koltukların kapanmasıyla bu hacim, 1.540 litreye kadar çıkıyor.

DBX, özel tasarlanan çamurluk logoları, yan marşpiyeleri ve model sayısını gösteren özel bir ambleme sahip 1913 paketini 500 kullanıcıya sunacak. Aston Martin’in ilk SUV modeli DBX, kendi toprağı İngiltere’de 158 bin sterlinlik fiyatla satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu