Yerli otomobilin, fabrika lansman tarihi açıklandı

TOBB'un düzenlediği toplantıda, yerli otomobilin fabrika lansman tarihi 12 Mart olarak kararlaştırıldı. 

27 Aralık tarihinden Kocaeli Bilişim Vadisi’nde tanıtılan Türkiye’nin Otomobilinin, Bursa’nın Gemlik ilçesine kurulacak fabrikanın lansman tarihi belli oldu.

Bursa Milletvekilleri ve Oda Borsa Başkanları’nın bulunduğu gündemi Türkiye’nin Otomobili fabrikası olan bir toplantı düzenleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), toplantıda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantı sonucunda fabrikanın lansman tarihi 12 Mart olarak kararlaştırıldı.

Bursa’nın çok önemli bir ekonomik güç olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Gemlik potansiyelinin tam olarak kullanılması halinde ülke ekonomisine katkısının daha da artacağını belirtti. Bunun üzerine Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı da Hisarcıklıoğlu’na Bursa’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gemlikteki 4 milyon metrekarelik arazisinin 1 milyon metrekarelik kısmını yerli otomobilin üretimi için tahsis edildi. Yatırım tutarı 22 milyar TL olarak açıklanan fabrikada toplamda 5 ayrı model seçeneği üretimi ve 4.323 kişiye istihdam sağlanacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu