Ford Otosan’dan yeni fabrika için 20,5 milyar TL yatırım

Ford Otosan, 2026 yılına kadar 20,5 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor. Volkswagen Grubu ile ortak hafif ticari araç üretimi için yeni bir fabrika kurulacak. Üretim kapasitesi yıllık 650 bin adede çıkarken, 3 bin kişilik yeni istihdam açılacak.

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşu ve 60 yıldır yatırımlarına devam eden Ford Otosan, 2026 yılına kadar 20,5 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Önümüzdeki 6 yıl boyunca hayata geçireceği ve etkisi 10 yılı aşacak ileri görüşlü bu yatırım ile Ford Otosan, hem şirketi hem de Türkiye otomotiv sanayiini geleceğe taşıyacak ve global arenada rekabet gücünü artıracağını belirtiyor.

Ford Otosan, 20,5 milyar TL’lik bu yatırım ile elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesini, bununla birlikte üretim tesislerindeki modernizasyon ve otomasyon çalışmalarının geliştirilmesini, yanı sıra markanın Avrupa’da devam eden ticari araç pazar liderliğine ve artan pazar payı başarısına istinaden büyüyen ticari araç pazarındaki talebi karşılamak için kurulu kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, Kocaeli Fabrikalarındaki araç üretim kapasitesini 650 bine çıkarmayı ve batarya montaj fabrikası kapasitesini de 130 bin adede ulaştırmayı ve 3 bin kişilik ek istihdam sağlamayı hedefleyen Ford Otosan, yatırımları ile ilişkin detayları önümüzdeki dönemde paylaşmaya devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu