Toyota’nın sürücüsüz aracı görme engelli sporcuya çarptı

Toyota, Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'na tahsis ettiği sürücüsüz toplu taşıma aracının görme engelli bir sporcuya çarpmasından sonra otonom araçları oyunlardan çekme kararı aldı. Sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Toyota, halen devam eden Tokyo Paralimpik Oyunları’nda olimpiyat köyünde sporcuları taşımak için tahsis ettiği tüm e-Palette sürücüsüz araçlarını geri çekme kararı aldığını açıkladı. Karar, 26 Ağustos’ta araçlardan birinin görme engelli bir yayaya çarpması sonucu meydana gelen kaza sonrasında alındı.

Toyota yaptığı açıklamada, paralimpik atlet olan yayadan özür diledi. Reuters, aracın sadece 1 veya 2 km/s hızla gittiğini, çarptığı yayanın bilincinin yerinde olduğunu ve tedavi için hızla olimpiyat köyü tıp merkezine götürüldüğünü bildirdi. Görme engelli sporcu tedavisinin ardından taburcu oldu.

Toyota’ya göre, araç yaya geçidini kullanan sporcuya çarptığında bir T kavşağındaydı ve e-Palette tamamen otonom sürüş yeteneğine sahip olmasına rağmen o sırada sürücünün kontrolü altında kavşakta dönmek üzereydi.

Toyota, tüm e-Palette araçları oyunlardan çekme kararı aldığını ve olayla ilgili yürütülen soruşturmada polisle tam işbirliği içinde olduğunu söyledi. Ayrıca kazanın nedenlerine ilişkin kendi araştırmasını da yürütecek.

Akio Toyoda, Toyota CEO’su

Toyota CEO’su Akio Toyoda, bir videoda olay için özür diledi ve bu kazanın kendi kendine giden (self drive) araç geliştirmenin zorluğunu gösterdiğini söyledi .Toyoda, “Bu kaza, otonom araçların normal yollar için henüz gerçekçi olmadığını gösteriyor” dedi. Sporcunun Cumartesi günkü etkinliklerinde yarışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu