Lüks sportif sedan Jaguar XE Türkiye yollarında

Yeni Jaguar XE, 180 hp güç ve 430 Nm tork üreten 2.0 Ingenium dizel motoruyla ortalama 100 kilometrede 5.2 litrelik yakıt tüketiyor.

Yenilenen dış tasarımıyla daha iddialı bir görünüme kavuşan Yeni Jaguar XE, markanın spor modeli F-TYPE’dan esinlenen tasarım dokunuşlarıyla sportif görünümünü kuvvetlendiriyor. Aerodinamiği kuvvetlendirmek için daha geniş bir ön panjura sahip olan Jaguar XE, yatay “J” harfi şeklindeki LED gündüz farlarıyla geniş ve kaslı bir duruş sergiliyor. Arka tarafta ise yeni tampon ve yeni LED stoplarla sportif bir tasarım sunuyor. 

Yeni Jaguar XE’yi daha da sportif bir karaktere büründüren R-Dynamic tasarım paketinde ise uçak kanatlarından esinlenerek özel olarak işlenmiş yüzeyler, siyah renkli arka difüzör ve yeni jant seçenekleri sunuluyor. Jaguar XE iç kısımda ise özel dikişli spor koltuklar, Satin Chrome vites değiştirme kulakçıkları ve R-Dynamic sırt amblemleri ile dışarıdaki  sportifliği iç mekanda da tam anlamıyla yaşatıyor.

Sürücülere iç mekanda pek çok değişiklik sunan Yeni Jaguar XE, içerisinde markanın spor otomobili F-TYPE’da kullandığı  SportShift ve JaguarDrive Control butonu özelliğini barındırıyor. Yeni direksiyon simidi ve gösterge paneli nde Jaguar’ın ilk tamamen elektrikli modeli I-PACE’den izler taşıyan yeni XE, aynı zamanda en akıllı bağlantı sistemlerini sunuyor. Ayrıca, Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz şarj teknolojisi de Yeni Jaguar XE’de standart olarak sunuluyor.

Segmentinde ilk defa sunulan ClearSight dikiz aynası, sürücünün arkadaki yolu engelsiz bir şekilde görmesini sağlarken, güvenliği ve konforu daha yüksek bir seviyeye taşıyor. Ayrıca yeni XE, arkasında yer alan geniş açılı kamera ile görüntüyü tek bir hareketle dikiz aynası içinde yer alan yüksek çözünürlüklü ekrana yansıtabiliyor.

Yüzde 75’i alüminyum gövdeden oluşan yeni XE, çevik yol tutuşu, güvenliği, dinamik yol tutuş ve performansı bir arada sunuyor. Jaguar’ın, yeni XE modellerinde standart olarak sunduğu Dinamik Mod; daha hızlı vites değiştirme, daha keskin gaz tepkisi ve artırılmış direksiyon ağırlığı ile otomobilin sportif karakterini güçlendiriyor. Yeni XE, sürücülerine isteğe bağlı Configurable Dynamics sistemi sayesinde sürüş deneyimini daha kolay şekillendiriyor. Bu özellik, aracın motor, şanzıman ve direksiyon tepkilerinin Konfor veya Dinamik ayar seçimi yapılarak kişiselleştirilebilmesini sağlıyor.

Yeni Jaguar XE’nin segmentinde öne çıkmasını sağlayan dört tekerlekten çekiş sistemi, Intelligent Driveline Dynamics teknolojisi ile tüm hava koşullarında performansı ve çekişi artırırken, yeni XE’nin arkadan itişli bir otomobilin sürüş keyfini de korumasını sağlıyor. Yeni Jaguar XE, verimli 2.0 litrelik 180 hp güç ile 430 Nm tork üreten Ingenium dizel motoruyla ülkemizde sunuluyor. Performanslı olduğu kadar verimli de olmayı başaran Ingenium dizel motor ortalama 100 kilometrede 5.2 litrelik yakıt tüketimi sunuyor.

Borusan Otomotiv Jaguar Yetkili Satıcıları’nda yerini alan yeni XE, aynı zamanda Jaguar Online Rezervasyon Platformu; onlinesatis.jaguar-turkiye.com/ adresi üzerinden incelenerek, rezerve edilebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu