Fiat ve PSA 50 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

FCA ve PSA grubu 50 milyar dolarlık anlaşma ile birleşerek dünyanın en büyük 4'üncü otomobil üreticisi oldu.

Fiat Chrysler ve Peugeot yapımcısı PSA Group, dünyanın en büyük 4’üncü otomobil üreticisi olmak için 50 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladılar. Henüz ismine karar verilmeyen şirketin, önümüzdeki 12 ila 15 ay arasında tamamlanması bekleniyor.

PSA CEO’su Carlos Tavares’in başında olacağı kuruluş, 5 üye FCA tarafından ve 5 üye de PSA tarafından olmak üzere 11 kişilik yönetim kurulundan oluşacak.
Grup PSA başkanı Carlos Tavares: “Birleşmemiz, temiz, güvenli ve sürdürülebilir bir mobilite dünyasına geçişin ustası  olmak ve müşterilerimize birinci sınıf ürünler, teknoloji ve hizmetler sunmak için otomobil endüstrisinde daha güçlü bir konuma  sahip olmak için büyük bir fırsattır.” dedi.

Çinli Dongfeng Motor Group PSA’daki hissesini bu anlaşma için satarak yüzde 12.2’den yüzde 4’e düşürdüğü de açıklandı.

Birleşik grup, dünya genelinde 400.000’den fazla kişiyi istihdam edecek. Anlaşmanın dünyadaki düzenleyiciler tarafından da onaylanması gerekiyor.

Şirketlere göre, yılda 8,7 milyon araç üretilecek ve tekrarlayan işletme karına göre 11 milyar Euro veya 12,2 milyar dolar harcanarak yeni bir otomobil devi oluşturulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu