DS Automobiles, premium segmentte büyümeye devam ediyor

DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde satışlarını, 2022’nin aynı dönemine göre dörde katlayarak önemli bir başarıya imza attı. Stellantis Türkiye’nin premium segmentteki temsilcisi DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği 717 adetlik satışla aynı segmentte yüzde 4,1’lik pazar payına ulaştı. Bulunduğu segmentte yeni DS 7 modeliyle de benzer bir başarı sergileyen DS Automobiles, geçen yılın ilk çeyreğinde satılan DS 7 CROSSBACK modeline oranla satışlarını da yüzde 400’ün üzerinde artırmayı başardı. DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, “2022 yılının sonunda tanıttığımız yeni DS 7 modeline çok büyük ilgi var ve satışlarımıza önemli katkı sağladı. 2023’ün ilk çeyreğinde 546 adet DS 7 satışı gerçekleştirdik. Yeni DS 7, markamızın ivmelenmesine en büyük katkı sağlayan model oldu” dedi.

DS Automobiles, zarafet ile teknolojiyi bir araya getiren premium otomobil pazarında hızlı bir yükseliş gösteriyor. Mart ayında büyük bir ivme yakalayan DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde satışlarını, 2022’nin aynı dönemine göre dörde katlayarak toplam 717 adetlik satışa ulaştı. Bu artışla birlikte premium segmentteki payını da yüzde 257 oranında artıran DS Automobiles, pazar payını yüzde 1,6’dan yüzde 4,1’e çıkarmış oldu. Bu başarıda en büyük rolü oynayan model ise, geçen yılın ilk çeyreğinde 134 adet olan DS 7 CROSSBACK’in yerini alan yeni DS 7 oldu. Yeni model, 2023’ün aynı döneminde yüzde 400’ün üzerinde bir artışla 546 adede ulaşarak segmentindeki payını da yüzde 4,7’den yüzde 15,6’ya çıkardı.

Selim Eskinazi: Yeni DS 7’ye çok büyük ilgi var

DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, yeni DS 7’nin pazara sunulmasının ardından model bazlı satışların dört katına çıktığını ve DS 7 E-TENSE ile de ilk çeyrek sonuçlarına göre PHEV segmentinde lider olduklarını belirtti. Ayrıca, bu yılın ilk çeyreğinde toplam binek otomobil pazarı 175 bin 421 adede ulaşırken, geçen yılın aynı dönemine göre premium otomobil satışları 17 bin 404 adede ulaştı. DS Automobiles olarak, 717 adetlik satışla geçen yılın ilk çeyreğine göre güçlü bir büyüme elde ettiklerini söyleyen Eskinazi, müşterilerin taleplerine yetişmek için hızla çalıştıklarını da ekledi.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu