Yerli otomobil 2022’de C-SUV olarak yollarda

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su M. Gürcan Karakaş: 2022 yılında C segmenti SUV araçla pazara giriyoruz.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su M. Gürcan Karakaş, Türkiye’nin otomobiline ilişkin olarak “Küresel rekabet eden, yeni nesil doğuştan elektrikli, otonom sürüş seviyesi 3’e hazır, bağlantı ve internete uyumluluk olarak başından itibaren planlı, akıllı bir cihaz olacak” dedi.

Yerli otomobil girişiminde ortaklık açıklayan 5 şirket “Babayiğitler” olarak anılıyor. 

Geniş bir mobilite ekosistemi oluşturacağız

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması”nda “Türkiye’nin Otomobili Projesi ve Otomotiv Ekosisteminin Dönüşümü” başlıklı konuşma yapan Karakaş, TOGG olarak şarj altyapısından nesnelerin bağlantısına, yeni start up’lardan yeni yan sanayilere kadar geniş bir mobilite ekosistemi oluşturacaklarını kaydederek şunları söyledi:

AB merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz

“Türkiye’nin teknoloji konusunda sinerji yaratacak şirketleri bünyemizde. Büyüyen segmente yatırım yapacağız. 2022 yılında C segmenti SUV araçla pazara giriyoruz. recover file larger than 4gb İki-üç yıldan sonra AB merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz.

Planı tıkır tıkır işletiyoruz

Bu projenin hesabı, kitabı aslında 15 sene. 2022 yılına kadar piyasaya çıkana kadar, her hafta her ay ne yapacağımız programlandı. Planı tıkır tıkır işletiyoruz. Gelecekte ev, işyerinden sonra otomobilin kendisi teknoloji ile bir yaşam alanına dönüşecek.

Otomobilin bine yakın özelliği bugünden belirlendi

Otomotivin mobilite ekosistemine dönüşümü bu anlamda önemli bir fırsat yaratıyor. Akıllı evler, binalar, şehirler ile etkileşimi olan bir dünyadan bahsediyoruz. Biz de bu nedenle bir otomobilden daha fazlasını hedefliyoruz. recover files from hdd with bad sectors Otomobilin bine yakın özelliğini bugünden belirledik.”

60 yeni model elektrikli araç piyasaya girecek

Dünyada 29 OEM firmasının mobilite ekosistemine 10 yılda 300 milyar dolar yatırım planladığını belirten Karakaş, “Sadece Çin 136 milyar dolar yatırım yapacak. 2022 yılına kadar da 60 yeni model elektrikli araç piyasaya girecek. Çin’de 500 start up şirketi var. 1 milyar dolardan 5 milyar dolara kadar paraları var. Ve bu şirketlerin dörtte üçü sadece araçlarda mobilite sistemi ile ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu