Yeni yüzüyle Mercedes-Benz E-Serisi

Makyajlanan yeni E-Serisi, yeni yüzü, yeni teknolojisi ve bolca yeni hybrid motor seçeneğiyle geliyor.

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, Cenevre Otomobil Fuar’ı iptal edilse de 3 Mart’a Makyajlanan 2020 Mercedes E Serisi’ni internet üzerinden tanıttı.

Mercedes-Benz’in en çok satan ve 2016 yılında W213 kasa kodlu beşinci nesline geçiş yapan E-Serisi, dört yıl aradan sonra yüzünü tazeledi. Makyaj operasyonuna uğrayan E-Serisi, sadece görünümde yenilikler değil teknolojide, güvenlik ekipmanlarında ve motor da hybrid seçeneğiyle  yeniliklere uğradı.

Makyajlanan yeni 2020 E-Serisi’nin en dikkat çeken güncellemeleri ön tarafta bulunan aşağı doğru eğimli daha ince ızgara ve LED elmanla donatılan farlar, arka cephede ise A ve CLA Seriler’inden aşina olduğumuz. Ayrıca güncellemelerin yanı sıra araca Grafit Grisi, Mojave Gümüş ve Sirüs Gümüş olmak üzere 3 yeni renk seçeneği de geliyor.

Makyaj operasyonu sonrasında 2020 E-Serisi iç mekanda, 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve dokunmatik multimedya ekranından oluşan MBUX adlı bilgi eğlence sistemine kavuştu. Aynı zamanda her pakette farklı döşeme seçeneklerinin sunulduğu E-Serisi’nin iç mekanında dokunmatik kontrol elemanlara sahip direksiyon ve orta konsolda yer alan dokunmatik kontrol elemanına da yer verildi.

Mercedes-Benz’in en yeni aktif güvenlik sistemleriyle donatılan yeni E-Serisi’nde elleri bıraktığınızda uyarı veren direksiyon, dur/kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, aktif yönlendirme asistanı, otomatik acil durum freni, aktif kör nokta uyarı sistemi, yan görüşü iyileştirilmiş 360 derece kamera gibi teknolojiler yer alıyor.

Yeni makyajlı E-Serisi, sadece iç ve dış mekanda güncellemelerle değil motor seçeneklerinde de güncellemelerle geldi. Giriş seviyesi E 180’in kaputunun altında 156 hp güç üreten ünite yer alıyor.  Ailenin en güçlüsü ise 435 hp güçle 520 Nm tork üreten, EQ Boost hafif hybrid sistemi ile kombine edilen E 53 AMG yer alıyor. Standart modellerde 367 hp’ye ulaşan benzinliler sıralanırken, dizel seçeneklerde ise 160 hp E 200d ve 330 hp E 400d arasında sıralanıyor.

Makyaj ile aileye katılan bir diğer seçenek ise M 254 kodlu yeni dört silindirli 2.0 motordan beslenen ve 48 Volt hafif hibrit sisteminden 20 hp ekstra güç alan 272 hp’lik versiyon yerini alıyor. Ayrıca bunun yanında yine aynı motordan toplamda 318 hp güç, 700 Nm tork üreten, 90 kW ve 440 Nm tork motoruyla kombine edilen E 350e de aileye katılıyor. Makyaj öncesi satılan dizel hybridlerde devam edecek.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu