VW İspanya’da üretime başlıyor

Volkswagen, İspanya'daki tesislerinde 20 Nisan'dan itibaren üretime başlayacağını bildirdi. 

Bitmek bilmeyen, kabusumuz olan, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Covid-19 salgını otomotiv sektöründe derin bir krize yol açmış durumda. Bu durumda birçok otomotiv üretici firmaları tesislerinde iş bırakma kararı alırken, talebin düşüşü ve tedarik zincirinin etkilenmesi, işbaşı yapma sürecini de uzatıyor. Fakat bu durumlara rağmen Alman otomobil üreticisi Volkswagen, İspanya’daki tesislerinde 20 Nisan’dan itibaren üretime başlayacağını bildirdi.

Volkswagen, Polo ve T-Cross’un gibi modellerinin üretimini yapılmakta olduğu ve Mart ayından itibaren kapalı olan 4800 işçinin çalıştığı Pamplona tesisinin açılacağını duyurdu. Alman otomobil üreticisi, çalışanların işbaşının ardından üç vardiyalı çalışma sistemine geçeceğini, ikinci haftadan itibaren ise bu vardiya sayısını ikiye indireceğini belirtti. Tedarik zincirinin güçlenmesinin bu vardiyalar üzerinde etkisi de olacak.

 

Bir Yorum

  1. Merhaba abi seat fabrikasından bir haber var mı sıfır araba bekliyorum ispanyadan üretime geçerlerse aracım da gelir diye umut ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu