Razgatlıoğlu, Pirelli standart SCX lastiklerle aldığı riskle 1. Yarışı kazandı

BMW pilotu son turda Bulega’yı (Ducati) geçip galibiyetini ilan ederken WorldSSP’de Huertas (Ducati) kategorideki ilk yarışını kazandı.

FIM Dünya Superbike Şampiyonası’nın Avrupa’daki ilk durağı olan Katalan etabının 1. Yarışında, Nicolò Bulega (Ducati) finiş çizgisine sadece birkaç dönemeç kalana dek tek başına sürdürdüğü mücadeleyi Toprak Razgatlıoğlu‘na kaybetti. İki pilot yarışa farklı lastik seçimleriyle başladı. Türk pilot önde SC2 ve arkada SCX lastikleri seçerken İtalyan pilotun tercihi önde SC1 ve arkada SCX-A (C0900 spesifikasyonlu geliştirme lastiği) oldu. Takım arkadaşıyla aynı lastik kombinasyonunu seçen Álvaro Bautista (Ducati), finişe birkaç dönemeç kala Andrea Iannone’yi (Ducati) geride bırakarak podyumda üçüncülüğü almayı başardı. 

GIORGIO BARBIER INGLESEGIORGIO BARBIERMOTOSİKLET YARIŞLARI DİREKTÖRÜ

Her iki arka lastik seçimi yarış için geçerli 

“Pilotlar dünden beri arka lastik için hangi çözümü kullanacaklarına karar veremiyordu. Bu durumla bazen Cuma seanslarında karşılaşabiliyoruz çünkü pilotların ve takımların hâlâ motosikletlerini optimize etmesi gerekiyor. Bugünkü yarışta standart SCX ve C0900 spesifikasyonlu geliştirme lastiği olmak üzere her iki çözümün de benzer performans sergilediğini gördük. Toprak Razgatlıoğlu  pole pozisyonundan itibaren SCX’le birincilik mücadelesini sürdürdü ve nihayet son turda yarışı kazandı. Öte yandan, bu yarışta ilk kez kullanılan C0900 spesifikasyonlu geliştirme lastiğimiz SCX, Bulega’nın başlangıçtanson dönemece kadar liderliğini sürdürmesini ve hatta takım arkadaşı Bautista’nın on dördüncülükten üçüncülüğe yükselmesini sağladı. Yarınki yarışta bazı pilotların değişiklikler yaptığını görebiliriz, Superpole Yarışında ise pilotlarının çoğunun arkada SCQ hamurunu kullanmasını bekliyoruz.”

TYRES IN ACTIONKULLANILAN LASTİKLER

· WorldSBK Superpole seansı son derece hızlıydı ve inanılmaz bir şekilde on pilot bu kategoride bir önceki rekoru kırdı. En iyi sonucu Toprak Razgatlıoğlu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) elde ederken arkasından Nicolò Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) ve Andrea Iannone (Team GoEleven – Ducati) geldi. Üçü de en iyi zamanlarını önde SC1 – arkada SCQ lastiklerle yakaladı. 

· Superbike 1. Yarış için griddeki lastik seçimleri startın hemen öncesine kadar kesinleşmemişti. Ön lastikler için SC1 en popüler seçim olurken arka lastikler için SCX ve C0900 arasında yaklaşık eşit bir dağılımla daha fazla çözüm kombinasyonu vardı.

· WorldSSP’de Superpole sıralamasında ilk üçe giren pilotların tercih ettiği kombinasyon önde SC1 ile arkada SCX oldu. 1. Yarışta ön lastikler için SC2’yi seçen Öncü (Kawasaki Puccetti Racing) dışındaki tüm pilotların ortak tercihi SC1’di. Arka lastikler ise SC0 ve SCX arasında eşit olarak dağıldı. 1. Yarışta Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) ve Marcel Schroetter’i (MV Agusta Reparto Corse) geçen İspanyol Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team) kategorideki ilk galibiyetini aldı. Podyumdaki üç pilotun da ön lastik tercihi SC1 olurken Huertas ve Schroetter arkada SCX ile, Manzi ise SC0 ile yarıştı.

· Genç yeteneklerin mücadele ettiği kategorilerde sezonun ilk WorldSSP300 yarışını Aldi Satya Mahendra (Team BrCorse) ve Samuel Di Sora’nın (ARCO MotoR University Team – Yamaha) önünde Jeffrey Buis (Freudenberg KTM-PALIGO Racing) kazandı. FIM Yamaha R3 bLU cRU World Cup yarışında ise birinciliği İspanyol Gonzalo Sanchez Melendez (bLU cRU Yamaha Racing Spain) alırken onu Eduardo Burr (Yamaha AD78 Team Latin America) ve Marc Vich (DS Racing School) takip etti. 

Yarışta kullanılan lastiklerle ilgili daha detaylı bilgi ekli teknik belgelerde sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu