Gölcüklü E-Transit’e Euro NCAP’ten Altın Güvenlik Ödülü

Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikalarında üretilen Ford’un ilk tam elektrikli ticari modeli E-Transit, ileri sürüş destek teknolojileriyle bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP tarafından ‘Altın’ ödüle layık görüldü. Ford, E-Transit dışında Türkiye’de üretilen Transit Custom ve Transit modelleriyle ‘Altın’ ödüle sahip ticari van’ları olan tek şirket konumunda bulunuyor.

Ford Otosan tarafından Kocaeli Fabrikaları’nda üretilen Ford’un tam elektrikli1 ilk ticari modeli Ford E-Transit, kapsamlı sürücü destek sistemleri paketiyle bağımsız araç güvenlik değerlendirme kuruluşu Euro NCAP tarafından ticari araçlar alanında Altın Ödüle layık bulundu.

Ödülün belirlenmesi sürecinde araçlara, bisikletlilere ve yayalara yaklaşırken otonom acil durum freni, şerit takip teknolojisi, trafik levha tanıma sistemi ve yolcu takip sistemleri gibi çeşitli teknolojiler analiz edildi.

E-Transit’in Altın Ödül alması, Ford’un 2 ton segmentinde sürücü destek teknolojileri alanında Euro NCAP Altın Ödüle sahip yegane iki aracı sunması anlamına da geliyor. Ford, bu yeni ödül ile Ford Transit’in 2020 yılında Euro NCAP’ten aldığı Altın ödülden sonra hem 1 ton hem 2 ton segmentlerinde Altın ödüle sahip ticari van’ları olan tek van üreticisi oldu.

E-Transit’in sunduğu sürücü destek teknolojileri arasında Yaya Algılama özellikli Çarpışma Önleme Yardımı,2 Trafik Levha Tanıma özellikli Akıllı Adaptif Hız Kontrolü,2 Şerit Takip Uyarılı ve Yardımlı Kör Nokta Bilgi Sistemi,2 Kavşak Yardımı, 360 derece kamera ve Geri Manevra Fren Desteği2 yer alıyor.

Euro NCAP’in uyguladığı simülasyonlarda park halindeki araçlara veya daha yavaş ilerleyen trafiğe yaklaşırken ya da öndeki bir araç ani fren yaptığında sürücü uyarıları ve aktif güvenlik teknolojisi aksiyonları test edildi. Ayrıca yola doğru koşan bir çocuğa, yoldan giden veya geçen3 bisikletlilere ve yayalara verilen tepkiler için de testler yürütüldü. Bu durumlar, Ford’un E-Transitlerin çoğunlukla kullanılacağını öngördüğü kentsel ortamlardaki olası senaryoları temsil ediyor.

E-Transit’in Altın Ödülü, Ford’un ticari araç güvenliği alanındaki liderliğini ileriye taşıyor. Transit Custom modelinin de Altın Ödül sahibi olması sayesinde, Ford 1 ton, 2 ton ve EV segmentlerinde Altın ödüllü ticari araçları olan tek üretici konumunda bulunuyor.

Avrupa’nın en çok tercih edilen ticari aracı Kocaeli’de elektriklendi

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ticari araç lideri Ford, dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretiliyor. 1967’den beri Ford Otosan tarafından üretilen, yıllardır Türkiye ve Avrupa’da en çok tercih edilen ticari araç olma özelliğini gururla taşımaya devam eden Ford Transit’in tam elektrikli versiyonu, Ford’un elektrifikasyon stratejisi kapsamında önemli bir yere sahip bulunuyor.

Şirket şimdiden E-Transit araçlar için Avrupa genelinde seçili müşterilerle tipik günlük kullanım koşullarında pilot çalışmalar yürütüyor. Müşteri siparişlerinin 2022’nin bahar aylarından itibaren başlaması planlanıyor.

# # #

1 Resmi homologasyonlu enerji verimliliği değerleri ürünlerin satışa sunulmasına daha yakın bir tarihte açıklanacaktır. Hedeflenen menzil ve şarj süresi için üreticinin test ettiği değerler ve WLTP sürüş döngüsüne göre yapılan hesaplamalar esas alınmıştır. Gerçekleşen menzil, hava ve yol durumu, sürücü davranışları, araç bakımı, lityum-ion bataryanın yaşı ve sağlık durumu gibi çeşitli koşullara göre değişebilmektedir.

Beyan edilen WLTP yakıt/enerji tüketim, CO2 emisyon salım ve elektrikli sürüş menzili değerleri, Avrupa Konseyi (EC) 715/2007 ve Avrupa Birliği (EU) 2017/1151 (son değişiklik tarihi) yönetmeliklerinin teknik gerekliliklerine ve spesifikasyonlarına göre belirlenmiştir. Uygulanan standart test prosedürleri, farklı araç tipleri ve farklı üreticiler arasında kıyaslama yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.

2 Sürücü destek özellikleri takviye amaçlıdır ve sürücünün dikkatinin, muhakemesinin ve araca kumanda etme gerekliliğinin yerini almaz. Sistem kısıtlamaları için kullanıcı kılavuzuna başvurulmalıdır.

3 Tüm testle, kontrollü ortamda ilgili güvenlik profesyonelleri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu