Škoda‘nın Yeni Elektrikli Küçük SUV’u “Epiq“ Olacak

Škoda, elektrikli araç ürün gamını her geçen gün genişletiyor ve elektrikli araçları herkes için daha ulaşılabilir hale getiriyor. Marka, yeni giriş seviyesi elektrikli modelinin ismini açıkladı. Škoda Epiq ismini alacak modelinden ilk görüntüleri paylaşan marka, bu aracı 2025 yılında sergileyecek ve Avrupa fiyatı yaklaşık 25 bin euro olacak.

Şehir içi SUV modeli Epiq için Škoda tarafından yayınlanan yeni dijital tasarım çalışması, gelecekte üretilecek aracın temel özelliklerini yansıtıyor. 4.1 metre uzunluğa sahip olan Epiq, beş kişi için geniş yaşam alanı ve 490 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

Elektrikli mobilitenin yaygınlaşmasına öncülük edecek modellerden biri olacak Epiq, markanın yeni ve güçlü Modern Solid tasarım dili ile tasarlanacak. Hem iç hem de dış tasarımıyla markanın yeni tasarım diline sahip olacak Epiq, tek şarjla 400 kilometreden daha fazla menzil sunacak.

Škoda Epiq’in güçlü, işlevsel ve özgün tasarım dili: Modern Solid

Škoda Epiq, markanın yeni tasarım dili Modern Solid ile tasarlanıyor. Bu tasarım dili güçlü, işlevsel ve özgün tarzıyla öne çıkıyor. Parlak siyah Tech-Deck yüze sahip Epiq, markanın imzası olan modern ön ızgarasını yeniden yorumluyor. Yeni Škoda ön ızgarasına radar ve ön kamera gibi fonksiyonlar entegre ediliyor. Bu yeni ön yüz, gündüz farları ve sinyaller ile birlikte T şeklinde LED unsurları içeriyor. Aracın ön yüz tasarımında farlar daha aşağı konumlandırıldı ve Matrix LED teknolojisine yer verildi.

Yan açıdan bakıldığında aracın güçlü omuz çizgileri dikkat çekerken, çamurluklar da aracın SUV tarzını vurguluyor. Eğimli tavan çizgisi, optimum aerodinamik verimlilik için bir tavan spoyleri ile birleşiyor. Arka kısımda ise kaslı görünüme sahip bir tampon ve koyu krom renkte Škoda yazısı yer alıyor. 

Minimalist ve fonksiyonel kabinde yeni teknolojiler

Škoda Epiq, dayanıklı ve sürdürülebilir malzemelere odaklanan minimalist Modern Solid kabine sahip ilk üretim aracı olacak. Birçok farklı saklama alanı, bagajda çanta kancası ve gizli zemin altı bölmesi gibi markaya özgü Simply Clever özellikleri sunacak Epiq, kabinindeki pratik unsurlarla dikkat çekiyor. 

İki kollu direksiyon ile birlikte temel işlevleri kontrol etmek için fiziksel düğmeleri ve dokunsal düğmeleri bir araya getiren sezgisel bir kontrol paneli, sürüşü daha keyifli hale getiriyor. 

Araçta sunulan teknolojiler de hayatı kolaylaştırıyor. Mobil dijital anahtar, müşterinin akıllı cihazı aracılığıyla kullanıcıların dijital deneyimini geliştiriyor. Škoda Epiq ayrıca çift yönlü şarjı destekleyerek araçtaki elektrik enerjisini kullanıcının evine ve diğer cihazlara aktarmaya olanak sağlıyor.

Škoda tarihine damga vuracak model için çarpıcı bir isim

Škoda Epiq, Škoda tarihinde bir kilometre taşı olacak ve kolayca tanınabilir ismiyle de bunun altını çiziyor. Škoda’nın elektrikli SUV modellerinin isimlendirmesine mükemmel bir şekilde uyum sağlayan modelin baş harfindeki E, elektrikli bir Škoda modelini temsil ediyor. Sondaki Q harfi ise onu markanın SUV ailesinin bir üyesi olarak tanımlıyor. Epiq, “söz” veya “mısra” anlamına gelen, aynı zamanda “masal” veya “şiir” anlamını da taşıyan eski Yunanca “epos” kelimesinden türetildi.

Bu isim aynı zamanda şaşırtıcı, harika ve olağanüstü gibi olumlu çağrışımlar yapıyor. Škoda Epiq, akıllı özellikleri ve çok yönlülüğü ile ailelerin ve farklı yaşam tarzına sahip müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Şehirli SUV modeli, İspanya’nın Pamplona kentinde üretilecek. 

Bununla birlikte markanın yaklaşan elektrikli model atağının ilk modeli, kompakt bir SUV olan Škoda Elroq başlatacak. Yeni Elroq modelinin bu yılın sonlarında yollara çıkması planlanıyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu