Audi E-tron: dünyanın ilk ‘sanal’ dış aynalarını kullanan aero odaklı SUV

Audi E-tron’da dünyanın ilk ‘sanal’ dış aynalarıyla kullanılabileceğini ve buna bağlı olarak aracın aerodinamik sürtünme katsayısını 0.28’e düşürüleceğini doğruladı.

Opsiyonel kameralar, geleneksel kapı aynalarının yerini alacak ve dijital görüntülerin ön kapının gösterge paneline uygun olduğu aracın içinde bulunan ekranlara yansıtılmasını sağlanacağı bildirildi.

Kompakt dış kameralar, aracı hareket halindeyken aerodinamik konumuna indirebilen aktif aerodinamik ve hava süspansiyonu ile birleşerek, araca küçük Q2 SUV’den 0.04 kayganlaşan talep edilen sürükleme katsayısı rakamını vermekte.

Audi, E-tron’un sürtünmeyi azaltıcı özelliklerini seçmeden, büyük elektrikli SUV’un şarj başına 21 mil daha kısa olacağını kaydedildi. Onlarla birlikte, WLTP’ye göre (giden NEDC testinden daha zorlu bir test), araç 248 millik bir menzil için iyi bir seçim olduğu açıklandı.

Audi’nin yeni resmi görüntüleri, otomobilin aerodinamik özelliğini en başında gösteriyor ve küçük sanal aynaların yarattığı en az sürtünme belirgin bir şeklide hissediliyor.

Ağustos ayında tam olarak ortaya lansmanı yapılması planlanan aracın, 95kWh lityum iyon pil kullanan ve 150kW DC hızlı şarj yeteneğine sahip çift motorlu bir aktarma organıyla güçlendirilecek. Tesla’nın Supercharger ağından 30kW daha hızlı olacağı gelen bilgiler arasında.

Ayrıca, hareket halindeki enerjiyi geri kazanarak pili doldurabilen alternatif akım AC şarj cihazlarının kullanımı da sağlanacak olup, standart olarak otomobil, 11kW şarj cihazlarıyla birlikte gelecek. Ancak 22kW şarj cihazları, kurtarma oranını artırmak için bir seçenek olarak da mevcut olacak.

Streamline: Audi e-tron prototype with decisive aerodynamics

Modelin ev şarj detayları da açıklandı, Audi, E-tron’un 400V üç fazlı bir prize takıldığında 8,5 saatte tam olarak şarj edilebileceğin söyleniyor. Otomobilin normal 230V’luk bir ev fişine takılı konusunda bir açıklama yapılmadı.

E-tron için ekstra teknik bilgi de, otomobilin “otomobilin hayata kıvılcımı” için sembolik bir 500kV testine tabi tutulduğu, Almanya’nın Berlin kentindeki Siemens ağır iş amaçlı elektrik mühendisliği test merkezinde basına tanıtıldı.

E-tron motorunun kesin çıktısı yakından korunan bir sır olarak kalmaktadır, ancak en fazla 160bhp – yaklaşık 120kW’a eşdeğer olması beklenmektedir – yaklaşık 320bhp veya 240kW’lık bir toplam tepe çıkışı elde etmek için.

Bu aynı zamanda, E-tron’un Audi’nin yeni adlandırma sistemialtında 55 rozetini de alacağını gösteriyor ki , bu da yanmalı motorlu hibrit ve akülü elektrikli araçlar hiyerarşisinde eşit bir zemine oturtmak için düşünülmüş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu