EVOKE ELEKTRİKLİ MOTOSİKLETLERİ MOTOBIKE 2024 FUARI’NDA

Motosiklet pazarının en dikkat çekici markaları arasına katılan EVOKE, 2024 İstanbul MOTOBIKE fuarında yer alıyor.
İtalyan naked motosiklet tasarımını benimseyerek ilk modeli olan URBAN Classic elektrikli motosikleti dünya pazarlarına 2018 senesinde sunan EVOKE, Urban modelleri yanında elektrikli motokros motosikleti AmpX modelini de ilk kez Türkiye’deki motosiklet meraklılarının beğenisine sunacak.
EVOKE motosikletleri gerek duvar ünitesinden hızlı şarj, gerekse uzatma kablosu ile herhangi bir yerde elektrik şebekesinden şarj edilme imkanlarına sahip. Tek şarj ile ortalama 250 km kadar menzile sahip olan URBAN Classic modeli, yüksek ivmelenme, hız, kıvraklık ve konfor özellikleri ile Türkiye’de türünün tek örneği. Sürekli elektrik motoru ile otomatik vites konforu ile sürüş verirken geri vites ile manevra imkanları ve performans bakımından kullanıcılar için önemli bir seçenek olacak.

EVOKE elektrikli motosiklet hakkında

EVOKE 2016 yılına kadar geri gidiyor. Bir motosiklet markası için çok uzun bir tarih sayılmayabilir ancak söz konusu elektrikli motosikletler olduğunda bu türün önderi olan ZERO’dan sonraki ilk marka.
Kanadalı Nathan ve Alman Sebastian tarafından kurulan EVOKE motosiklet ABD ve Çin’de üretim yapıyor. Hali hazırda 30’a yakın ülkeye ihracat yapan EVOKE, özellikle ABD menşeili olan ZERO markasından sonra dünyada en çok satan elektikli motosiklet olarak tanınmakta.
Elektrikli motosikletler yaklaşık 10 yıl kadar tarihçeye sahip. EVOKE markasının kurucu ortağı Sebastian şöyle diyor: “Önümüzde referans olarak alınabilecek bir rekabet olmayan bir zamanda bu konuya yatırım yapmaya karar verdik. Ortağım Nathan ile beraber her gün motosiklete binen kişileriz. Bizim tercihimiz ilk olarak İtalyan naked stilini benimsedik ve tüm birikimlerimizi bu projeye yatırdık. 2018 senesinde ilk motosikletlerimizi üretmeye başladık. Salgın başlayana kadar da 20 kadar ülkeye ihracata başlamıştık. Salgın projelerimizin adımlarını önemli ölçüde yavaşlattı ancak 2022 ortasından itibaren yeniden yeni pazarlar açma adımlarına başladık. Türkiye pazarında ZFB ile çalışmak üzere görüşmelere 2021 sonlarında başladık. Görüşmelerimiz bize sadece Türkiye için değil Avrupa kıtası için de önemli işbirlikleri potansiyelini elde etmek üzere heyecan getirdi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu