Çarpışmada Dünyanın En Güvenli Otomobilleri (2): Büyük SUV Sınıfı

#çarpışmatestleri #euroncap #5yıldız
BU VİDEOYA ÖZEL AÇIKLAMA: Bu videoda D ve E segmenti SUV modeller birlikte değerlendirilmiştir. Bunun sebebi, Euro NCAP’in bu iki sınıftaki araçları aynı şartlarda test edip, aynı sınıfta değerlendirmesidir.

Mesut Abi herkesin beklediği çarpışma testleri analizlerine devam ediyor. Yeni kriterlere göre, son 3 yılda teste giren araç modellerini sınıfına göre değerlendiren Mesut Abi, bilimsel analizler sonucunda çarpışma testlerinde dünyanın en güvenli otomobillerini sıraladı. 7 videoluk “Sınıfında Dünyanın En Güvenli Otomobilleri” serisinde sürpriz markaların sürpriz modelleri var.

Listeler, Euro NCAP puanları üzerinden yaptığımız çalışma sonucu ortaya çıktı. Ve 2016 yılında değişen, zorlaşan yeni kriterlere göre çarpıştırılan, yani 2016, 2017 ve 2018 yılında teste giren araçları kapsıyor. Bu arada kriterler, 2018’de bir tık daha zorlaştırıldı. Bu konuyu merak edenler yorum bölümüne yazabilirler, Mesut Abi cevaplayacaktır.

Puanlar Euro NCAP’ten, ama analiz tamamen Mesut Abi’ye ait. Yani bu listeler ne Euro NCAP’te, ne başka bir videoda ne de internette, hiçbir yerde yok. Bu video dünyada tek. Ama her şeyiyle gerçek.

Bu değerlendirme neye göre yapıldı? Euro NCAP, yeni, zorlu kriterlerle yaptığı çarpışma testlerinde, yetişkin koruma, çocuk koruma, yaya koruma ve güvenlik ekipmanları olmak üzere 4 kategoride araçları değerlendiriyor. Araçların 4 kategoriden aldığı puanların sonuca belli ağırlıklarda etkisi var. En yüksek etki %40’la yetişkin korumada. Çocuk, yaya ve güvenlik ekipmanı kategorilerinin sonuca etkisiyse %20’şer. Mesut Abi, analizlerini işte bu kriterlere göre değerlendirdi. Aracın 4 kategoride aldığı puanları, ağırlık oranlarına göre hesapladı, sonuçları çıkardı ve en yüksek ağırlıklı toplam puana göre sıraladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu