Audi RS5 Coupe ve Sportback versiyonları tazelendi

Audi, iç ve dışta dokunuşlar yaparak RS5 çiftini daha spor ve daha güncel tutuyor.

Audi’nin spor model dalı Audi Sport RS5 modelinin Coupe ve Sportback versiyonlarını 2020 için makyajladı.

Makyajla birlikte tasarımdaki dokunuşlar sayesinde daha geniş ve daha düz Singleframe ızgarasına kavuşan RS5, matrix LED far grubuyla da ön cephesini yenilikçi tasarıma kavuşturuyor. Aynı zamanda ızgara üstündeki havalandırma kanallarıyla da yenilikçi tasarımının yanında 80’li  yılların ikonik Audi Sport quattro’larına geri götürüyor.

RS5 ikilisi keskin hatlara bürünen yeni difüzör eki ve marşpiyeleri gibi detaylarla daha da sportif hava katıyor.

Makyaj operasyonuyla birlikte RS5 ikilisi, “Turbo Mavi” ve “Tango Kırmızı” adında iki yeni renk seçeneğine kavuşurken karbon tasarım paketleriyle de donatılmış. Aynı zamanda makyaj sonrasında karbon kullanarak ağırlığı 4.2 kg civarında düşüreren CFRP (karbon fiber destekli plastik) tavanına da RS5 Coupe’nin opsiyon listesine eklenmiş.

RS5 çifti standart olarak 19 inç jantlarla sunulurken isteğe göre 20 inç jantlarla da satın alınabiliyor. Mat bronz ve parlak siyah boyaya sahip bu jantlar, normalde çelik fakat ekstra ücret karşılığında karbon seramik frenlerle donatılan performanslı modellerde mavi, kırmızı ve gri olmak üzere 3 renk seçeneğine sahip kaliperler de sunuyor.

Coupe ve Sportback ikilisinin iç mekanını ise Audi Sport es geçmiyor. RS5 ikilisinde 10.1 inç boyutlu multimedya ekranı ile A6, A7 ve A8’in aksine, önceki nesil Audi’lerden tanıdık multimedya ekranı kullanıyor. Audi Virtual Cockpit adı verilen 12.3 inç boyutlu dijital gösterge paneli standart olarak sunarken, RS modellerine özel görsellere sahip temaları opsiyon listesin sunuyor.

2020 için tazelenen bu RS5 ikilisinin kaputunun altında, çift turbo beslemeli, 2.9 litrelik V6 motora yer veriyor.  450 hp güç, 600 Nm tork üreten bu ünite 0-100 km/s ivmelenmelerini 3.9 saniye sürede tamamlıyor. Araçlar bu değerlerle maksimum 280 km/s hıza  ulaşıyorlar.

Audi, RS5 modelinin Coupe ve Sportback versiyonlarını kısa bir süre içinde 83 bin 500 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu