Hyundai’nin yürüyen robot araçları şehre iniyor!

Hyundai, elektrikli robotik araçlar geliştirmek için ABD'nin Bozeman kentinde bulunan Montana Eyalet Üniversitesi Inovasyon Kampüsü'nde bir AR-GE merkezi kuruyor.

Dünyanın en iddialı robotik çalışmaları ile ünlü ABD merkezli Boston Dynamics’i satın alan Hyundai, şimdi de Montana Eyalet Üniversitesi Inovasyon Kampüsü’nde New Horizons Studio (NHS) Bozeman  adıyla bir AR-GE merkezi kuruyor. Güney Koreli üretici, burada, her türlü yol koşulunda ilerleyebilen ve insan taşıyan robotik araçlar geliştirmeyi planlıyor.

Proje için 20 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklayan Hyundai, AR-GE merkezinde 50’den fazla robotik proje geliştirmeyi hedefliyor. Merkezde çalışacak olanların çoğu araştırma ve geliştirme alanında uzman personellerden oluşacak ve mekanik donanım, elektrik ve elektronik mühendisliği ile malzeme ve imalat alanlarında uzmanlaşmış kişiler görev alacak. Tesis, aynı zamanda üniversitenin akademisyenleriyle de işbirliği yaparak, bir tür eğitim laboratuvarı görevi de üstlenecek.

 

 

Haziran 2022’de açılması planlanan merkez, yeni nesil araç mimarileri, ürün tasarımı ve geliştirme, test ve son kullanıcı/ticari üretim ve akıllı montaj konularına odaklanacak. Tesis ayrıca pazar araştırması ve değerlendirmesinin yanı sıra kompostlanmış materyalin geliştirilmesi ve test edilmesiyle de görevlendirilecek.

NHS Bozeman’daki ekip, başlangıçta 2021’de tanıtılan araca benzer bir “Kendi kendine dönüşen ve ilerleyen akıllı yer robotu” dahil olmak üzere iki nihai mobilite aracının (UMV) geliştirilmesini, test edilmesini ve devreye alınmasını iyileştirmeye odaklanacak . Bu robot, tehlikeli arazilerde insansız olarak faydalı yük taşıyabilecek.

İkinci UMV,  2019 Elevate konseptinden ilham alacak. Bu, kabaca iki kişilik bir ATV büyüklüğünde olan ve zorlu koşullarda ilerleyen, doğal afet, arama kurtarma gibi alanlarda ilk müdahale aracı olarak kullanılabilen, hayat kurtarıcı robotik bacaklara sahip daha büyük bir araç olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu