Jaguar I-Pace, Nurburging’in ilk elektrikli ‘taxi drive’ aracı oldu

Jaguar I-PACE RACE eTAXI ile otomobilseverlere Nürburgring’de unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Dünyada Yılın Otomobili seçilen Jaguar I-PACE, keskin virajları ve uzun düzlükleri ile ünlü Nürburgring pistinde yan koltukta ‘taksi sürüşü’ yapmak isteyenlere RACE eTAXI ile benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

Profesyonel yarış pilotları tarafından kullanılan 400 hp güç ve 696 Nm tork değeri ile 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede gerçekleştiren Jaguar I-PACE RACE eTAXI, yan koltukta oturacak yolcularına dünyanın en zorlu yarış pistinde benzersiz bir spor otomobil deneyimi sunuyor. Sahip olduğu benzersiz dört tekerlekten çekiş sisteminin avantajını kullanarak pek çok spor otomobili gölgede bırakan I-PACE RACE eTAXI, dinamik yol tutuşu ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 73 virajlı 20.8 km’lik Nurburgring pistinde heyecan arayanlara ve elektrikli otomobil teknolojisine ilgi duyanlara adrenalin dolu bir yolculuk sunuyor.

2019’da Dünyanın En Çevreci Otomobili seçilen Jaguar tarafından geliştirilen ilk elektrikli performans SUV’u Jaguar I-PACE,  ‘Yeşil Cehennem’ olarak da anılan Nürburgring pistinde her türlü koşulla başa çıkabiliyor.

Elektrikli yarış otomobilleri konusunda da oldukça tecrübeli olan aynı zamanda Panasonic Jaguar-Racing Team ile Formula E’de dördüncü sezona hazırlanan Jaguar, Dünyada tamamen tek bir üretici tarafından geliştirilip üretilen ve seri üretime en yakın yarış aracı olan Jaguar I-PACE eTROPHY ile mücadele eden, geliştirdiği RACE eTAXI ile meraklılarına benzersiz elektrik performansını deneyimleme imkanı tanıyor.

Jaguar I-PACE 2018 yılında gerçekleştirilen tanıtımından bu yana başta Dünyada Yılın Otomobili, Avrupa’da Yılın Otomobili ve Almanya’da Yılın Otomobili olmak üzere pek çok önemli ödülün sahibi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu