Maserati, MCXtrema’yı Tanıttı

Maserati, pist kullanımı için tasarladığı, 730 HP güce sahip yeni yarış otomobili MCXtrema’nın dünya lansmanını gerçekleştirdi. Maserati, en güçlü pist otomobili olacak; muhteşem bir sürüş deneyimini yaşatmak üzere geliştirilen bu sıra dışı süper spor otomobilden yalnızca 62 adet üretecek.

Her yaz dünyanın dört bir yanından otomobil duayenlerinin ve meraklılarının, olağanüstü otomotiv tasarımlarını ve mühendisliğini yakından görmek için buluştuğu Monterey Yarımadası’ndaki The Quail, Maserati’nin yeni ürünü MCXtrema’nın dünya lansmanına ev sahipliği yaptı. Pist kullanımı için tasarlanan ve homologasyon onayları henüz onay aşamasında olan 730 HP’lik MCXtrema, dikkat çeken tasarımıyla ilgi odağı oldu.

Modena merkezli markanın en güçlü pist otomobili olarak sunulan, her açıdan cesur ve sıra dışı bir otomobil olarak tanımlanan Maserati MCXtrema, koleksiyoncular ve garajlarına yeni bir süper spor otomobil eklemek isteyen markanın sadık müşterileri için tasarlandı. Tridente’nin yeni eseri, baştan sona alışılmışın dışında özelliklerle donatıldı. Performans, gelişmiş tasarım ve lüks açısından seçici ve seçkin bir müşteri kitlesi hedeflenerek geliştirilen ve sadece 62 adet üretilecek olan MCXtrema, tamamen İtalyan oluşunun yanı sıra muhteşem bir sürüş deneyimini de sunacak.

İtalyan markanın bu son ürünü, Centro Stile Maserati (Maserati Tasarım Merkezi) ile Maserati mühendisleri arasındaki yaratıcı ve mühendislik ortaklığının bir ürünü olarak ortaya çıktı. MCXtrema, Tridente’nin gelecekteki yarışlarına ilham verecek ve görkemli Maserati MC12’nin mirasını devam ettirebilecek bir yarış otomobili yaratma arzusunu yansıtıyor.

MCXtrema ile ilgili görüş veren Maserati CEO’su Davide Grasso: “Maserati MCXtrema, pist otomobillerimiz için yeni bir paradigma oluşturabilecek, özel bir ürün sunmak amacıyla geliştirildi. Proje, rafine ve yenilikçi tasarımdan olağanüstü performansa kadar uzanan, ayrıntılara özen gösteren, seçkin bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Maserati’nin DNA’sına özgü sportif ruhu temsil eden MCXtrema, lüks motor üretimi dünyasında performanstan ödün vermeden, markamız için yeni bir yolun başlangıcını temsil ediyor. “dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu