Kia beşinci nesil Sportage’ın resmi görsellerini yayınladı

Kia, geçtiğimiz hafta yeni nesil Sportage'ın üç önemli teaser görüntülerini yayınlamıştı. Güney Koreli marka Kia, bugün ise beşinci nesil Sportage'ın sadece resmi görüntülerini yayınladı.

Geçtiğimiz hafta yeni Sportage’ın üç teaser görselini yayınlayan Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, C-SUV sınıfındaki modelinin beşinci neslinin resmi görüntülerini bugün yayınladı. Kia’nın Opposites United tasarım felsefesini sergileyen beşinci nesil Sportage, markanın yüzde 100 elektrikli modeli EV6’ya benzer tasarım çizgileri sunuyor.

Kia’nın yeni logolarını taşıyan yeni Sportage, ön cephede büyük LED farlar ile kesintisiz şekilde bağlanan kaplan burunlu ızgaraya yer veriyor. Bu tasarımla yeni Sportage, bir önceki nesle göre daha keskin ve kararlı çizgiler sunuyor.

Öndeki yoğun hareketli tasarım, yan cephede kendini sadeliğe bırakmış. Arkaya doğru hafifçe yükselen omuz çizgisi, aracı daha kaslı göstermesine yardımcı oluyor. C sütununda sonra uzayan kelebek cam ise yeni Sportage’ı daha uzun gösteriyor.

Yeni nesil Sportage’ın arka tasarımı ise EV6’dan benzerlikler taşıyor. EV6 ve bir önceki nesil Sportage’de olduğu gibi stopları birbirine bağlayan çıta yeni nesil araçta yerini alıyor. Geniş piano black tampon ve metal renkteki plastik difüzör ise sportif bir arka cephe sunuyor.

Daha henüz teknik verileri açıklanmayan Sportage’ın iç mekanında, çift kavisli bir dijital gösterge ve bilgi eğlence ekranı yer alıyor. Havalandırma çıkışlarının tasarımı ise dijital ekranla bir bütünlük oluşturuyor. Ayrıca yeni nesil Sportage’ın iç mekanı çok kaliteli görünüyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, yeni nesil Sportage’ın teknik verilerini henüz yayınlamadı. Marka, resmi çıkış tarihini, fiyatını ve motor seçenekleri gibi teknik özellikleri bu yılın sonunda yayınlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu