Nissan yeni modelleriyle elektrikli geleceğe doğru ilerliyor

Leaf modeliyle elektrikli otomobil çağına öncülük eden üreticilerden biri olan Nissan, yeni elektrikli ve hibrit modelleriyle de geleceğin otomobillerini sunmaya devam ediyor.

Bugün Nissan, rotasını sürdürülebilir bir geleceğe sağlam bir şekilde çevirdi ve bu yaz gelecek altı yeni elektrikli ve hibrit modeliyle de Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirecek.

Elektrikli otomobil birikiminden ve liderliğinden yararlanan Nissan, markanın bugüne kadarki en heyecan verici ve kapsamlı serisiyle elektrikli mobiliteye geçişini güçlendiriyor.

Binek otomobiller için Euro 7’ye yatırım yapmama kararının ardından Nissan, 2023’ten itibaren Avrupa’da yeni, içten yanmalı motorla çalışan binek otomobilleri piyasaya sürmeyecek. Yeni bir mobilite çağını başlatmak için cesur adımlar atan Nissan, 2026’ya kadar %75’e ulaşmayı beklediği elektrikli ürün serisinde, on yılın sonunda  %100’ü hedefliyor.

Bu açıklama, şirketin mobiliteyi güçlendirmeye yönelik uzun vadeli vizyonu olan Ambition 2030’un sunulmasında öncü bir rol oynuyor.

Nissan Afrika, Orta Doğu, Hindistan, Avrupa ve Okyanusya Bölgesi Başkanı Guillaume Cartier,  “Nissan, Avrupa’nın başı çektiği elektrikli bir geleceğe doğru ilerliyor. Ambition 2030 ile net bir yön belirledik ve yeni elektrikli serimizle gerçekten sürdürülebilir bir geleceğe giden yolu açıyoruz” dedi.

Aracın ötesine geçen Nissan, pil enerji yönetimi yeteneklerini optimize etmek ve genişletmek için girişimleri araştıran kapsamlı bir EV Enerji Ekosistemi üzerinde çalışıyor. Merkezi Sunderland, İngiltere’de bulunan Nissan’ın amiral gemisi üretim ekosistemi EV36Zero, üretim mobilitesinin geleceğini tasarlamak için yenilenebilir enerjiyle çalışan araç ve batarya üretimini bir araya getiriyor.

Elektrikli bir gelecek için ürün yelpazesini genişleten Nissan, her zamankinden daha fazla seçenek, daha fazla heyecan ve daha fazla erişilebilirlik sunuyor. JUKE’de hibrit teknolojisinin, Qashqai ve X-Trail’de e-POWER’ın tanıtılması ve saf bir EV olan Ariya’nın lansmanı ile 2022, Nissan’ın elektrifikasyon konusunda en hareketli yıl olacak.

%100 ELEKTRİKASYONA YOLCULUK

Elektrik devrimi hız kazanmaya devam ederken, Nissan, heyecan verici bir elektrikli crossover yelpazesi ile sıfır emisyonlu mobilite yolculuğuna çıkan sürücüleri destekliyor. Nissan’ın araçlarında bulunan aktarma organları portföyü, müşterilerinin sürüş alışkanlıklarının çeşitliliğini yansıtıyor.

JUKE Hybrid

Nissan’ın kompakt crossover modelinin en son versiyonu olan JUKE Hybrid, JUKE kimliğini korurken EV’ye meraklı müşterileri de elektrifikasyon dünyasına çağırıyor. JUKE Hybrid, hızlı tepki veren performansı, keyifli sürüş ve mükemmel yakıt verimliliğini bir araya getiriyor.

JUKE Hybrid, müşterilere çok modlu bir güç aktarma sistemi ve saf elektrik gücü veya içten yanmalı motor ve elektrik motoru kombinasyonu sunan akıllı şanzıman ile gerçek anlamda entegre bir elektrikli sürüş deneyimi sunuyor. Nissan’ın yenilikçi e-Pedal Step sistemi, sürücünün otomobili yavaş bir sürüş hızına (~5 km/s) hızlandırmasına ve yavaşlatmasına izin vererek, hareket halindeyken konforu ve rahatlığı artırıyor.

 

Yepyeni Qashqai e-POWER

Dünyanın ilk crossover modeli mirasını temel alan yepyeni Qashqai, Nissan’ın benzersiz e-POWER güç aktarma teknolojisi ile crossover sürüş deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Tamamen Nissan tarafından geliştirilen sistem, yeniden şarj etmeye gerek kalmadan tamamen elektrikli sürüşün benzersiz heyecanını sunuyor. %100 elektrikle çalışan motor, anında ve doğrusal hızlanma için tekerleklere güç sağlarken, küçük bir yanmalı motor, hareket halindeyken tıpkı bir jeneratör gibi pili şarj ederek direksiyon başında daha fazla güven sağlıyor.

Yepyeni X-Trail e-POWER

Yepyeni X-Trail, Nissan’ın yenilikçi e-POWER aktarma organları ve güç sağlamak için e-4ORCE dört tekerlekten kontrol teknolojisi ile donatılmış gözüpek Nissan Crossover aile aracına cesur ve yeni bir yaklaşım getiriyor.

Modelin üstün sessizliği ve konforu, e-4ORCE çift motorlu dört tekerlekten kumandalı aktarma organlarının hassasiyetiyle bir araya gelerek ilgi çekici ancak güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

TAM ELEKTRİKASYON DENEYİMİ – %100 ELEKTRİK

Nissan LEAF

Dünyanın tüm pazarlara açık ilk EV modeli olan LEAF, 2010 lansmanından bu yana 577.000’den fazla sattı ve toplam 9 milyardan fazla kilometre yaparak sıfır emisyonlu modern elektrikli araçların öncülüğünü üstlendi.

Nissan, zengin elektrifikasyon uzmanlığını LEAF ile geliştirdi ve EV’leri herkes için erişilebilir kılmak için on yılı aşkın bir süredir başarılı formülü rafine etti. LEAF 2022 ile daha da çekici bir tasarıma kavuşurken, sorunsuz bağlantı ve verimli güç aktarma seçenekleri kazandı.

Nissan Ariya

Nissan’ın elektrifikasyon yolculuğunda yeni bir sayfa açan Ariya, Nissan’ın ilk tamamen elektrikli coupé crossover’ı ve Nissan teknolojisinin zirvesi. Nissan tarafından Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı için geliştirilen CMF-EV platformunu kullanan ilk araç olan Ariya, markanın geleceğinin de işaret fişeği. Ariya, her ne kadar yeni teknolojiler sunsa da Nissan’ın Japon DNA’sından ayrılmayan bir model. Dinamik sürüş performansı ile Nissan mühendisliğini temsil eden otomobil, segmentinde en geniş iç mekanlardan birine sahip.

Tamamen elektrikli sürüşü yeniden tanımlayan Ariya, güç ve kontrolün mükemmel dengesi olan e-4ORCE’ye de sahip olacak. Çift motorlu sistemin kesintisiz güç dağıtımı, çeşitli sürüş senaryolarında zahmetsiz hızlanma için anında yanıt veriyor.

Nissan Townstar

Nissan’ın tamamen elektrikli kompakt hafif ticari aracı Townstar, Renault Kangoo ile birlikte üretiliyor. İttifakın sinerjisinden yararlanan model, verimlilik ve pratikliğin akıllı bir karışımıyla tasarlandı. WLTP kombine çevrimi altında 285 km menzil sunan tamamen elektrikli bir güç aktarma organına sahip Townstar, 20’den fazla yeni nesil teknolojik özellik barındırıyor. Bu yeni nesil kombi van, geleceğe yönelik sürdürülebilir ticari operasyonları ve elektrifikasyona geçişi hızlandıracak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu