Ford Otosan ve Toyota Türkiye üretime 2 hafta ara veriyor

Türkiye’nin otomotiv alanında iki dev ismi Ford Otosan ve Toyota Türkiye, Koronavirüs'e karşı önlem kapsamında Türkiye'deki toplam 4 fabrikada üretimi durdurma kararı aldı.

Ford Otosan ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili çalışanlarının sağlığı için üretimi durdurmaya karar verdi.

Ford Otosan, Enfeksiyon Komitesini toplayıp ve Koç Holding Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin de yönlendirmeleri ile acil durum planı tasarladı. Olası bir salgına karşı tıbbi malzeme ve ilaç envanterlerini güncelleyerek seyahat ve yurtdışı çıkışlarının yönelik kısıtlamalar getirdi. Öte yandan sağlık gurubunda yer alan hamile, diabet gibi kronik hastalıkları olan çalışanlarını evden çalışmaya yönlendirdi.

Tüm yerleşkelerinde ‘Genişletilmiş Genel Hijyen Planı’ devreye alınmış olup bu kapsamda yemekhane, soyunma odaları, dinlenme alanları, toplantı odaları, üretim ve depolama alanları, ofisler, servis araçları vb biyosidal ve insan sağlığına zararı olmayan ürünlerle temizleyerek önlem aldı.

Bu bilgiler ışığında; Kocaeli ve Eskişehir Fabrikalarında üretim operasyonlarına 2 hafta boyunca ara veren Ford Otosan Gölcük Fabrikası Custom hatlarında üretim çalışmasına, 19 Mart Perşembe gün sonu itibarıyla, uygulamaya başlayacak ve 2 haftalık üretime ara verecek.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sağlık Bakanlığı’nın kamuoyuna duyurduğu koronavirüsün yayılmaması yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda, iş ve toplumsal sağlığı desteklemek amacıyla tedbirler almaya başladı. Çalışanlarının sağlığını güvence altına alma konusunda en üst düzeyde hassasiyet göstererek 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında 2 hafta süreyle üretime ara veriyor. Önceki yıllarda sergilediği üretim ve ihracat performansını arttırmayı hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, belirtilen süre sonunda oluşacak durumu gözden geçirerek üretim faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflediğini de ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu