TOGG tasarımı Çin’de patent aldı

Türkiye'nin Otomobili TOGG'un SUV ve Sedan tasarımları, Avrupa Birliği'nden sonra Çin'de de patent aldı.

Otomotiv endüstrisinin bir mobilite ekosistemine dönüşümüne öncülük ederek ülkemizin ilk küresel mobilite markası olmak amacıyla kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’un, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrika inşaatı için hazırlıklar devam ederken, bir yandan da aracın dünya çapında sinai haklarının korunması için çalışılıyor.

Nisan ayında Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi (EUIPO) tarafından tescil edilen yerli otomobilin, beş yıl süreyle geçerli olacak tescil haklarıyla birlikte, fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde yüz Türkiye’ye ait olan araçların tasarımlarının tamamen ya da kısmen kopyalanması engellenmişti. Şimdi TOGG’dan tasarım tescil çalışmalarına yönelik bir duyuru daha geldi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, yerli otomobilin SUV ve Sedan tasarımlarının Avrupa Birliği tarafından tescillendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, tasarımların şimdi de Çin Patent Kurumu tarafından TOGG adına tescillendiği belirtilerek, sırada yeni kıtaların olduğu ifade edildi. Böylelikle yerli otomobilin dünyanın en önemli elektrikli araç pazarları Avrupa ve Çin’de kopyalanmasının önüne geçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu