Tesla Türkiye’ye 4 Nisan’da geliyor mu?

Elektrikli otomobilin öncüsü Tesla'nın resmi Instagram hesabı üzerinden yaptığı "TÜRKİYE 4/4" yazan story paylaşımı herkesi heyecanlandırdı. Şirketin bu paylaşımla 4 Nisan'dan itibaren satış faaliyetlerine geçeceğini ima ettiği düşünülüyor.

Uzun zaman önce ülkemizde şirket kuran fakat araç satışlarına bir türlü başlamayan Tesla, sonunda satışların başlayanacağını ima eden bir paylaşım yaptı.

Tesla’nın global Instagram hesabı üzerinden “Türkiye 4/4” yazısı yer alan bir story paylaşıldı. Dördüncü ayın dördü anlamına gelen bu ifadeye göre Tesla’nın 4 Nisan’da satışa başlaması veya Türkiye’de satılacak modellerin ilk açıklamasını yapması bekleniyor. Büyük ihtimalle satışa çıkma değil, satış kararının açıklanacağı güne işaret ediliyor. Çünkü, her ne kadar Tesla ve CEO’su Elon Musk geleneklere aykırı davranmakla ün yapmış olsalar da genellikle otomobiller satışa bir lansman toplantısı ile çıkarlar. Şu ana kadar otomotiv basınına bir lansman daveti gelmediğine göre büyük ihtimalle faaliyete başlama açıklaması gelecektir diye düşünüyoruz.

Elektrikli otomobiller öncülük eden Tesla, halen Model 3, Model S, Model X ve Model Y ile dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteriyor. Şirketin ilk etapta Model 3 ve Model Y gibi küçük modellerini Türkiye pazarına sürmesi bekleniyor. Model S ve Model X gibi ürün gamının tepesinde yer alan otomobilleri ise ilerleyen zamanda görmemiz ihtimal dahilinde.

Şirket ülkemizde resmi şarj istasyonları kurmuş ancak satışa geçmemişti. Supercharger şarj istasyonları ile ülkemizde resmi olarak 2022 yılında faaliyete geçen üretici, satışa çıkaracağıı elektrikli otomobilleriyle de yakın zaman içinde Türkiye sokaklarında karşımıza çıkmış olacak.

Tesla’nın yeni Türkiye hamlesi ile birlikte elektrikli otomobil piyasasında önemli bir hareket yaşanması bekleniyor. Şirketin fiyatlandırma politikası ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu