Ford, üçüncü çeyrekte yüzde 57 oranında daralma yaşadı

Firma daralmanın sebebini Çin'deki satışlardan, maliyetlerden ve yeniden yapılanmadan olduğunu gösteriyor.

Çarşamba günü net gelir oranını açıklayan Ford, sadece üçüncü çeyrekte rekor kırarak yüzde 57 oranında daralma yaşadı ve yıl sonu kar bilgilerini güncelledi. Firma bu durumun yükselen maliyetlerden, yeniden yapılanma sürecinden ve Çin’deki satışların düşüklüğünden kaynaklandığına inanıyor.

Ford’un finans işlerinden sorumlu olan CFO Tim Stone, Ford’un bu yılki kar marjı öngörüsünün 6.5 – 7 milyar dolar arasına güncellendiğini ifade etti. Bu durum ise Ford’un sene başındaki 7 – 7.5 milyar dolarlık öngörüsünün altında kalacağın habercisi. Kar eğer 7 milyar doların altında kalırsa Ford, geçtiğimiz seneye göre daha az kar etmiş olacak.

Stone, haberin ardından Ford’un Michigan’daki ana tesisine koşan muhabirlere son olarak şu ifadelerde bulundu: “Bence iyi bir üçüncü çeyrek geçirdik. Şu ana kadar attığımız adımların doğru olduğu görülebiliyor. Fakat hala yapmamız gereken şeyler ve değerlendirmemiz gereken fırsatlar var. Yine de işletmenin yukarıya doğru ivme kazanmaya başlayacağına inanıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Sadece bu çeyrekte 425 milyon gelir kaybı yaşamış olan Ford, sadece global yenilenme sürecine 1 milyar dolar harcadığı düşünüldüğünde bu kaybın çok büyük bir kayıp olmadığı görülebiliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu