Renault Megane elektrikleniyor. İşte ipuçları

Renault, bu yıl içinde tanıtacağı yeni Megane E-TECH Electric modeline ait görüntüleri yayınladı. Renault yeni logosuna yer verdiği Megane E-TECH Electric modelini 2022'de satışa sunmayı planlıyor.

Fransız marka Renault, yeni elektrikli Megane modelinin tasarım detaylarını yayınladı. Yeni Megane E-TECH Electric modelin arkasında yer alacak logonun görüntüsünü paylaşan marka, bununla beraber dijital gösterge paneli ve multimedya sistemine dair fotoğraflar da paylaştı.

Görüntülere bakıldığında yeni Megane modelin, geçtiğimiz yıl Megane eVision olarak sunulan konsept araçtan birçok benzerlik taşıdığı ortada. Zaten, Groupe Renault CEO’su Luca De Meo, yaptığı açıklamada Megane eVision konseptinin yüzde 95 üretime hazır olduğunu belirtmişti.

Luca De Meo – Groupe Renault CEO’su

Yayınlanan yeni Megane’ın iç mekan görüntüleri, diğer EV modelleri gibi sade bir görünüm sunuyor. Uzun bir dijital gösterge ve multimedya ekranına sahip olacak Megane’ın iki ekran arasındaki kart girişi dikkat çekiyor. Renault Clio ve Captur’da bulunan yüzen orta konsol ise yeni Megane’da telefon bölmesi için ayrılmış.

CMF-EV platformunda yükselecek olan Megane E-TECH Electrik, Nisan Ariya ile aynı alt yapıyı paylaşacak. Yeni Megane’nın henüz teknik detayları açıklanmadı. Fakat 2020 yılındaki Megane eVision konseptinin 130 kW’a kadar şarj oranını destekleyen 60 kWh batarya paketi ile 217 beygir güç ve 300 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip olduğu belirtilmişti. Yeni Megane’da bu özelliklere sahip olacak gibi. 2024 yılından itibaren tüm modellerinde yeni logosuna yer vermeyi hedefleyen Renault, Megane’ı 2022’de satışa sunmayı planlıyor.

DAHA FAZLA OKU

https://www.mesutabi.com/haberler/renault-grubunun-iki-yeni-elektrikli-modeli/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu