“Yılın ilk yarısında kira günü sayımız yüzde 50’den fazla arttı”

Ulaşım ihtiyacı için hızlı, güvenilir ve hijyenik çözüm olan araç kiralamaya talep yılın ilk yarısında artış gösterdi. Türkiye’nin yenilikçi araç kiralama markası Garenta’nın verilerine göre yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine g

Kısa dönem araç kiralama sektörüne olan talep geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Seyahatlerinde araç kiralamayı tercih edenler, bu yılın ilk yarısında artış gösterdi. Araç kiralama sektörünün yenilikçi markası Garenta’nın verilerine göre, yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam kira günü sayısında yüzde 50’den fazla artış sağlandı. Covid-19 salgınının ardından güvenli, hijyenik ve hızlı bir çözüm olan araç kiralamaya talebin
artığını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı, “2020-2022 yılları evlere kapandığımız, hayatımızı izole geçirdiğimiz bir dönemdi.

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinden itibaren hayat normale dönmeye başladı ve ulaşım ihtiyacı artarak devam etti.
Bugün geldiğimiz noktada ise pandemi öncesi dönemden daha iyi bir noktaya ulaştığımızı söyleyebilirim. 2023’ün ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre sözleşme sayımızı yüzde 40, kira günü sayımızı ise yüzde 50’den fazla artırdık. Ayrıca, ortalama kira süremizde de yüzde 10 seviyesinde bir artış gözlemliyoruz. Bu da araç kiralayanların daha uzun süreli kiralama tercih ettiklerini gösteriyor” dedi.

2023 daha iyi bir yıl olacak

Yılın ilk altı aylık döneminde sözleşme sayısını, kira gün sayısını ve ortalama kira süresini artırdıklarına değinen Savcı, “Şu anda talebin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Diğer bir deyişle sezondayız. Eylül ayının sonuna kadar yüksek talebin devam edeceğini ve bu yılı geçtiğimiz yılın üzerinde kapatacağımızı öngörüyoruz. 39 ilde, 21’i havalimanı noktası olmak üzere 80’in üzerindeki ofisimizle müşterilerimize araç kiralama hizmeti veriyoruz. Resmî web sitemiz www.garenta.com.tr ve Garenta mobil uygulamamız üzerinden de araç kiralamak isteyenler hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu